Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Persson (s) och Lithammer (v): Hur kunde de rösta för FRA-lagen?

Annons

Med stigande förvåning har vi följt debatten om FRA-lagen. Vi anser att lagen inskränker friheten, och att den är ett hot mot rättssäkerheten och mot den personliga integriteten.

Allra mest förvånade är vi över hur länets borgerliga riksdagsledamöter - Jessica Polfjärd (m), Staffan Anger (m), Agneta Berliner (fp) och Jörgen Johansson (c) - röstade för FRA-lagen.

Vi känner dem väl från deras lokala och regionala arbete. Polfjärd och Anger gärna framställt sig som frihetens banérförare mot förmynderi och krångel.

Nu vänder de bara kappan efter vinden och röstar för en lag som allvarligt inskränker yttrandefriheten och andra friheter.

Lagen kommer inte ens att bli något effektivt vapen mot exempelvis terrorister.

Varför förvandlas "frihetens banérförare" till något helt annat i riksdagen och hur går förvandlingen till?

Kanske finns förklaringen i den hårdhänta behandling som folkpartiets Camilla Lindberg, riksdagsledamot från Dalarna, utsattes för av partivänner som så gärna talar om partipiskor i andra partier.

Polfjärd, Anger, Berliner och Johansson måste ge väljarna i Västmanland en acceptabel förklaring till att de röstade fram en lag som tillåter kontroll och övervakning utan att det ens finns en misstanke om brott.

Ulla Persson

oppositionsråd

Per Lithammer

oppositionsråd

Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons