Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Persson (s) och Lithammer (v): Varför offentliggör fp rykten?

Annons

Folkpartiets kommunalråd Bengt-Åke Nilsson och Roger Haddad ger ett anmärkningsvärt svagt svar på vårt inlägg om att folkpartiet anmäler Västerås moské på ren hörsägen.

Herrarna väljer att tala om något annat.

"Partipiskan gäller inte hos oss" skriver de. Det är inget vi ifrågasatt eller frågat efter. Däremot får vi inte något svar alls på de frågor vi ställt om partiets agerande. Roger Haddad säger att han hörde ryktena som utbildningsnämndens ordförande. Hade han arbetat seriöst i den rollen hade han tagit upp ryktena i utbildningsnämnden, varefter nämnden bestämt en handlingslinje. Men Haddad valde att agera som privatperson.

Varför det? Varför uppmanade han inte den personal inom de kommunala verksamheterna som viskade i hans öra att själva anmäla missförhållanden till ansvariga myndigheter?

Roger Haddad är en offentlig person med många politiska roller. Här i Västerås är han ordförande för utbildningsnämnden och kommunalråd. Han sitter även med i folkpartiets partistyrelse och var riksdagskandidat för sitt parti i 2006 års val.

I sina många roller vill han ha uppmärksamhet. Det vill han ha även som privatperson. Därför skickade han ut ett pressmeddelande om sin anmälan.

Vilka andra privatpersoner skickar pressmeddelanden om sina anmälningar?

Kanske är ryktena sanna, kanske är de falska. Precis som vi skrivit ska ryktena självfallet påtalas för myndigheterna om de är sanna. Är ryktena osanna ska de inte ens offentliggöras.

Men Roger Haddad anmäler, agerar och dömer på hörsägen. Dessutom offentliggör han ryktena utan att ens undersöka om de är sanna.

Tyvärr har han stöd av sin gruppledare Bengt-Åke Nilsson för sitt agerande.

Återigen undrar vi vilka syften som finns bakom att anmäla på ren hörsägen?

Handlar det bara om att Roger Haddad vill ha uppmärksamhet eller har folkpartiet mera djupgående motiv?

Ulla Persson (s)

Per Lithammer (v)

oppositionsråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons