Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peter Malmström: Sverige är inte världens bästa land längre

Annons

Jag skiljer mig inte alls från Marléne Andersson beträffande intresset för andra kulturer. Vad jag argumenterar för är att alla som kommer hit ska leva i en gemenskap baserad på vårt sätt att vara, inte i separata getton. Den som kräver slöja, burka eller sha-rialagar säger till oss ”jag vill inte leva med er”.

Det gäller också dem som kräver specialbehandling i badhus, skolgymnastik och religionsundervisning. Nu har Islamiska förbundets ordförande Waberi valts in i Sveriges riksdag för Göteborgsmoderaterna. Han propagerar för att kvinnor ska bära slöja, kvinnor och män ska inte få ta var-andra i hand eller dansa med varandra, det ska finnas tillgång till halalslaktat kött överallt. Vidare anser han att mannen ska vara familjens överhuvud. Allt sagt i intervjuer i SVT2 och P1.

Ett konkret exempel hur det inte ska vara: Jag känner en kvinna som har en blond dotter i yngre tonåren. Av sina invandrade skolkamrater blev hon kallad ”svennehora”. Varifrån kommer detta? Från invandrarflickornas föräldrar naturligtvis! De accepterar inte vårt sätt att vara. Så ska vi inte ha det. Jag tror att Marléne Andersson delar min uppfattning på den punkten.

Nyligen blev en romsk kvinna tilldömd 75 000 kronor av Diskrimineringsombudsmannen. Hon hade krävt att få använda sin traditionella romska klänning på arbetet, men arbetsgivaren accepterade inte detta och avskedade henne. Hon kommer aldrig in i det svenska samhället.

Åter, för att invandrarna ska få ett bra liv hos oss ska de lära sig bra svenska. Det ska vi kräva av dem. För att invandrarna ska få ett bra liv hos oss ska de ha ett arbete. Det ska vi jobba med. De som kräver olika typer av särbehandling ska rekommenderas att flytta till länder där deras specialkrav är standard.

Sedan kan jag bara ta mig för pannan när Andersson frågar ”Vem ska försörja dessa dessa pensionärer..?”. Jag är pensionär. Jag har arbetat sedan jag var 26 år och gör det fortfarande. Jag betalar skatt. Arbetsgivaren betalar arbetsgivaravgifter. Av dessa pengar avsätts avsevärda belopp för min ålderdom!

Slutligen: Finland har i en internationell undersökning seglat upp som världens bästa land att leva i. Sverige har knuffats ned från första- till tredjeplatsen. I Finland har man förstått att miljövänlig el för ett välfärdssamhälle produceras i kärnkraftverk. Finland har genom åren haft en mycket restriktiv invandringspolitik och till och med skickat över särskilt besvärliga fall till oss, som vi sedan tagit hand om. Finska skol-elever presterar toppresultat i internationella jämförelser. Där flummar man inte med betygslös undervisning etcetera.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons