Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pia Nilsson (s): Vad är det centern diskuterar egentligen?

Visst är det bra att vända på alla stenar när man diskuterar en fråga, som Jörgen Johansson skriver i VLT den 7 april. Men vad är det centern håller på att diskutera?

Annons

För utomstående verkar den borgerliga regeringens hela politik handla om försämringar i vår välfärd för att kunna sänka skatter. Moderaterna kallar sig nya, men alla känner igen kraven från de gamla moderaterna att sänka skatter.

Centern har anslutit sig till denna politik i sin glädje över att få vara med att regera. Man är beredd att sälja barnbidraget och ifrågasätta all sin tidigare politik för detta. Vem har exempelvis hört centerledaren säga ett knyst om ökande klyftor i samhället, något som förut var hennes mantra?

Centern har sänkt skatter för omkring 70 miljarder kronor i sin tid i regeringen. Det är ungefär lika mycket pengar som hela försvaret, polisen och domstolarna och hela rättsväsendet

kostar på ett år.

Miljonärer betalar samma skatt för sina slott som Svensson för sin koja. Högavlönade får skatterabatt för att få huset städat.

En ensamstående mamma eller pappa med vanliga inkomster har inte råd att köpa avlastning, utan får klara av vardagen själv.

Närmare 2000 personer i länet jobbar deltid, fast de vill ha ett heltidsarbete. Nu går de kärva tider till mötes. I fortsättningen får de bara ersättning från a-kassan i 75 dagar.

För många blir socialbidraget enda alternativet att klara sin ekonomi.

Är det att ge människor egen lön och framtidstro? Är det centerns uppfattning om solidaritet?

Pia Nilsson

riksdagsledamot

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons