Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiskt svar på en moralisk fråga

Annons

Ja visst Jörgen Johansson (VLT 30.10), jag ger mig med glädje in i den politiska debatten. Till skillnad från Jörgen Johansson, är jag inte och har heller aldrig varit politiker. Det kan jag ibland ångra.

Jag har tänkt mig att, så länge VLT tillåter, reflektera över vad som händer. Inte därför att jag tror mig ha några svar att ge utan för att jag tror frågor ibland kan vara viktigare än svaren. Nu har ju Jörgen Johansson hamnat i den positionen att han som en del av alliansen måste försvara varje åtgärd med de vanliga politiska argumenten. Om Jörgen Johansson läser mitt inlägg mera noggrant så finner han att jag inte ifrågasätter behovet av en ?jobbskapande? politik. Mina frågor är inte i grunden politiska utan moraliska. Moral och politik samsas inte alltid så väl. Jag ställer därför frågan igen:

Alliansens jobbpolitik finansieras av dem som inte har jobb, är sjukfrånvarande, arbetssökande studerande med flera.

Frågorna var: Vilken glädje har de som även efter en lyckosam politik står kvar i arbetslöshet eller som av andra skäl inte kan arbeta av att just de fått en sämre standard. Att jag som gynnad bostadrättsinnehavare i Stockholm fått sänkt skatt är nog en ringa tröst för den som är arbetslös i Arboga. Och de är till ringa glädje för hyresgäster

Jörgen Johanssons svar är säkert fortsatt politiskt - men politik är uppenbarligen och tyvärr inte alltid det samma som moral.

Jan Rydhföre detta landshövding i Västmanland

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons