Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiskt virrvarr

Annons
Varför inte bygga lite höga skrapor ute vid Enhagen-Ekbacken eller Barkarö eller Irsta? undrar Jan Norgren. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Vet inte riktigt hur jag ska tolka en debattartikel den 28 juni signerade av majoriteten i fastighetsnämnden, men jag konstaterar att de försöker med näbbar och klor försvara sina förtätningsplaner.

Om ni nu vill, som ni säger så ädelt, blanda upp boendeformerna och bygga hyresrätter där det inte finns sådan boendeform så varför inte ute i villaområdena?

Några höga skrapor ute vid Enhagen-Ekbacken som en del av Västerås skyline mot mälaren?

Eller Barkarö, med några skrapor med belysning i topparna som lyser välkomna till de boende, eller varför inte Irsta, där kan ju skraporna stå som välkomnade fyrbåkar mot inkommande trafik på E18.

Men är det någon som verkligen på fullt allvar tror att politikerna, de politikerna som faktiskt är anställda av oss medborgare om än med upp till fyra års uppsägningstid, kommer att lämna våra grönområden ifred?

Då menar jag naturligtvis inte precis på tomtgränser eller dylikt. Alla dessa områden har redan all infrastruktur som behövs, den infrastruktur som ändå skulle behövas göras om, förstärkas eller utökas om det skulle byggas på Hammarby, Oxbacken, Skallberget etcetera.

Men är det någon som verkligen på fullt allvar tror att politikerna, de politikerna som faktiskt är anställda av oss medborgare om än med upp till fyra års uppsägningstid, kommer att lämna våra grönområden ifred? I höst har vi möjlighet att rösta bort dessa politiker.

Nu är jag förvisso helt partilös men vill påpeka att de som styr Västerås och vill förstöra Västerås är Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Kristdemokraterna.

Liberalerna har öppet kritiserat förslagen och jobbat politiskt mot detta. Sverigedemokraterna är motståndare mot byggplanerna men har inget att säga till om i nämnderna. Moderaterna har mest velat och varit vaga i sina åsikter och vad Vänstern står vet jag inte.

Så tänk på vilket Västerås ni vill lämna över till våra nästa generationer.

Jan Norgren

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons