Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prima vårdcentral stängs av V?

Annons

Med Vänsterpartiet i regeringen skulle Västerås bästa vårdcentral inte få finnas

Nyligen rapporterade VLT om att Prima hade utsetts till Västerås bästa vårdcentral i den nationella vårdenkäten som Sveriges Kommuner och Landsting har genomfört. För det första vill jag passa på att gratulera Prima- och tacka för deras framgångsrika och viktiga arbete. Med över 7800 listade patienter utgör man en viktig kugge i den Västmanländska välfärden.

Som Västerås bästa vårdcentral borde framtiden se ljus ut. Framtiden är dock ytterst oviss.

Prima drivs nämligen av den kooperativa vårdkoncernen Praktikertjänst. Detta är viktigt att ha i åtanke inför valet i höst.

Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt har lovat att aldrig sätta sig i en regering som tillåter vinster i välfärden. Med Vänsterpartiet i regering skulle således Prima få lägga ner sin verksamhet.

Medborgarnas bästa skulle få komma i andra hand i Vänsterpartiets jakt på vinstdrivande företag. I alliansen är vi däremot eniga. Det viktiga för oss är inte driftsformen utan kvaliteten på verksamheten. Vi vill se över vad som kan göras bättre.

Vi vill vara konstruktiva och komma med lösningar för att möta sjukvårdens utmaningar och en sak är vi helt på det klara med: I stället för att stänga bästa vårdcentralen vill vi arbeta hårt för att fler verksamheter ska nå upp i den höga kvalitet Prima erbjuder, oavsett om verksamheten drivs privat eller i landstingets regi.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons