Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prioritera Mälarbanan!

Annons

Situationen för alla som pendlar till Stockholm har tyvärr blivit allt sämre. Allt fler tåg har svårt att hålla tiden och antalet avgångar har minskat.

Nu talas det om att SJ måste ändra i sina tidtabeller och förlänga pendlingstiden till Stockholm. En utveckling som går åt helt fel håll, och som är oacceptabel för alla oss som vill ha fungerande järnvägskommunikationer i Mälardalen.

För resenärerna är det dessutom svårt att hitta en ansvarig eftersom alla instanser har till vana att skylla problem på varandra. TiM är huvudman för trafiken men SJ är operatör. SJ skyller dock för det mesta på Banverket. De som drabbas i slutändan, pendlarna, befinner sig i en ganska rättslös situation.

En sak vet vi dock säkert. Det är att Banverket fått politiska direktiv från regeringen som innebär att trafiken på Mälarbanan är nedprioriterad. I det sammanhanget är det förbluffande att ta del av hur socialdemokraterna i Västerås agerar. Man protesterar nämligen mot sina egna i riksdagen genom att dela ut flygblad vid Västerås centralstation.

Socialdemokartiska riksdagsledamöter marknadsför sig som SJ-kritiker och protesterar högt. Samtidigt är det socialdemokraterna själva som prioriterat Botniabanan framför investeringar i Mälardalen. Tala om tricket att vara i opposition mot sig själva! Socialdemokraterna är inte intresserade av att ta ansvar för sin egen politik utan gör allt för att skylla på andra.

Det krävs åtgärder för att lösa situationen. Vi befinner oss i Sveriges folkrikaste region och många västeråsare är beroende av en väl fungerande tågtrafik för att kunna sköta sitt arbete i Stockholm. Skall detta fungera så måste man kunna lita på att tågen kommer fram i tid och att det är tillräckligt många avgångar som gör det lätt att pendla. Förutsättningen är också att det blir tillräckligt stora tåg på alla avgångar, med sittplats till alla. Det är oanständigt att behöva stå när man pendlar längre sträckor.

Elisabeth Unell (m)

Stefan Lindh (m)

Thomas Stalin (m)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons