Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Västmanland: Nylander svarar ju inte oss

Det är alltid intressant med debatter av olika slag särskilt om den man debatterar med bemöter vad som har funnits i skrift.

Annons

Rolf Nylanders inlägg bemöter nästan inte alls det vi har framfört i vårt inlägg. Vårt inlägg handlade om vad alliansregeringen har gjort sedan den tillträdde 2006 betäffande jobbskatteavdraget.

I sin första mening skriver Nylander att jobbskatteavdraget har skapat en avundsjuka eller missunnsamhet. Resten av artikeln handlar om annat som inte vi har skrivit om.

I tidningen Veteranen, som Sveriges Pensionärsförbund (SPF) ger ut, bland annat som nätupplaga, fanns samma artikel skriven av Rolf Nylander (som är SPF-medlem) som ett kritiskt inlägg mot SPF:s inställning till jobbskatteavdrag.

SPF:s ordförande Karl-Erik Olsson hade uttalat bland annat följande och vi citerar ur Veteranens nätupplaga den 4 januari; ”De som jobbar fick 70 miljarder kronor i sänkt skatt , medan pensionärerna bara fick 5 miljarder kronor. Jag tycker det är fel och orättvist. Jag har en stark känsla av att de vill ge extra till de som jobbar. Men vi som är över 60 och redan har jobbat hela våra liv kanske inte har den möjligheten.”

Samma dag som VLT hade vår artikel den 4 januari hade tidningen Veteranen Nylanders artikel, dessa var identiska med undantag av första stycket om vår ”okunskap och populism”.

Detta påminner om så kallade cirkulärskrivelser som vissa partier förr sände ut som debattinlägg utan hänsyn till själva sakinnehållet.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons