Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rädda för debatt?

De styrande i Hallstahammar har inga betänkligheter när det gäller bidrag till den egna rörelsen, därför beslutade de att skänka 500000 till Folkets hus, skriver Sigge Synnergård (fp), Kolbäck.

Annons

Vid det senaste kommunstyrelsemötet, så beslutade de styrande att Hallstahammars kommuninvånare skulle skänka 500000 kronor till Folkets hus. Anledningen till den givmildheten är att Folkets hus behöver dessa pengar till nya diskmaskiner.

Men den yttersta anledningen är att det kommer att skrivas ett nytt hyresavtal mellan Folkets hus och Kantzowska. Under den senaste tioårsperioden har Folkets hus haft ett mycket lukrativt kontrakt med Kantzowska. Nu när hyreskontraktet ska skrivas om så minskar intäkterna för Folkets hus med ett par hundratusen kronor och den minskade intäkten måste naturligtvis täckas på något sätt.

I samband med omskrivningen av hyreskontraktet behöver Folkets hus investera i nya diskmaskiner, för att ersätta äldre och utslitna diskmaskiner. Istället för att skaffa ?egna? pengar, hemställer Folkets hus till kommunen om ett bidrag på 500000 kronor.

De styrande har inga betänkligheter när det gäller bidrag till den egna rörelsen, därför beslutade de att skänka pengarna till Folkets hus.

Nu är det så att Folkets hus har tillgång till mark, som de tänkt avyttra till kommunen någon gång i framtiden och istället för att skänka Folkets hus 500000 kronor, yrkade undertecknad att kommunen skulle låna ut pengarna och räkna av dem vid ett senare markinköp.

Ett sådant förfarande skulle gett pengar för den nödvändiga investeringen och det skulle också gett Folkets hus tid och möjlighet att komma tillrätta med ekonomin när det gäller inkomster och utgifter.

Efter att ett ärende behandlats i kommunstyrelsen brukar ärendet komma upp i kommunfullmäktige, men inte i detta fall, vad kan vara anledningen till detta förfarande?

Vi har under tidigare kommunfullmäktigemöten diskuterat ärenden som har varit av mycket mindre ekonomisk dignitet än detta.

Det verkar som att de styrande inte vill diskutera detta ärende i en öppen debatt i kommunfullmäktige.

Sigge Synnergård

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons