Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ragnhild Källberg (fp): Inslussboendet är konstruktivt

Annons

Ingen kedja är starkare än dess svagaste länk, slutar Granath/Källbäck den 31 juli. Så sant, så sant. Och det är därför en arbetsgrupp bestående av verksamma bland de hemlösa lade fram förslaget om det inslussboende som nu är beslutat att starta den 1 oktober.

Vid en tillbakablick kan man konstatera att det har varit svårt för den som blivit hemlös att ta sig ur sin svåra situation. Detta trots att Västerås har och har haft en mängd olika boendeformer att erbjuda den hemlöse - förutom akutplatser finns korttidsboende, motivationsboende, omvårdnadsboende och träningslägenheter.

Inslussboendet kommer att ge möjlighet att möta individen för att på ett konstruktivt sätt planera det fortsatta boendet. Det är inte så som skribenterna vill påskina att man måste bli drogfri inom en vecka. Jag har tidigare påpekat att det är en feltolkning och jag gör det igen. Att boendet är drogfritt innebär att den som vill ha en plats på inslussboendet kan komma dit påverkad, men får inte fortsätta bruka alkohol eller andra droger så länge man vistas där. I och med att man tagit kontakt med inslussboende så har man ju gett signal om att man har en vilja att ta sig bort från den situation man befinner sig i.

Detta med svagaste länken är sant, men i övrigt staplas fler felaktigheter än ovanstående på varandra i artikeln.

Jag kan ge besked om att verksamheten kommer att gå alldeles utmärkt att bedriva på Fälthammargatan, underlaget för upphandlingen gav tydliga anvisningar om vad som gällde. Varken mathantering eller arbetsmiljö utgör något som helst problem.

Vidare gör Källbäck/Granath en grov felräkning av kostnaderna. En plats (observera att det är helt felaktigt att tala om kostnad per person) kommer att kosta avrundat 430 000 per år.

Och Tennkronan håller öppet fram till att inslussboende startar.

Jag är av den åsikten att debattartiklar ska användas till att argumentera för olika ståndpunkter och åsikter - inte för att sprida felaktiga påståenden och ge desinformation.

Ragnhild Källberg (fp)

Ordförande individ- och familjenämnden Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons