Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Replik av KD: Elen kan bli ett problem för nya akutsjukhuset

Annons
KD menar att det varit för lite fokus på bygget av krisa nytt akutsjukhuset

I en replik 30 januari säger Denise Norström (S) att socialdemokraterna i regionen prioriterar att säkra eltillgången och främja användandet av grön el genom energihandlingsplanen.

Norström hävdar att vi har fel angående målet om minskad andel köpt energi, men detta mål framgår tydligt i den energihandlingsplan som gällt sedan 2016 och som Norström själv hänvisar till.

Vi tycker det är fel att ta så mycket fokus från att bygga en klimatsmart byggnad för god sjukvård till att planera för och sedan investera i egna energianläggningar. Det är oklart om det är bättre för miljön, det blir dyrare och dessutom görs det just nu stora samhällsinvesteringar hos Mälarenergi för att få till en mer miljöriktig produktion.

Om Norström anser att det är sandlådenivå att påtala att arbetet de senaste åren borde ha handlat mer om att säkerställa el inför bygget av akutsjukhuset och mindre om solcellspark och bergvärmepumpar så får det stå för henne. När beslutet om akutsjukhuset togs borde det ha varit känt att elen skulle kunna bli ett problem. Det börjar brådska att få till ett nytt hus för att säkra länets akutsjukvård.

När beslutet om akutsjukhuset togs borde det ha varit känt att elen skulle kunna bli ett problem. Det börjar brådska att få till ett nytt hus för att säkra länets akutsjukvård.

Det är bra att KD sent omsider fick igenom att energihandlingsplanen ska göras om. Vi ser fram emot den utlovade debatten.

Tobias Löfgren (KD)

ersättare regionfullmäktige

Mats Westerlund (KD)

Västerås

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons