Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

RFSL och SSU: Öppenhet är bäst

I tisdagens VLT svarar Bengt Rösiö på RFSL:s och SSUs replik på den krönika han skrev den 25 juli.

Annons

Bengt Rösiös svar är så fördomsfullt och unket att vi knappt finner det värt att argumentera mot alla hans kontroversiella och nedvärderande utsagor. Men Rösiö ska inte få sprida sin intolerans oemotsagd.

Den allvarligaste invändningen vi har är att Rösiö blandar högt med lågt och beskriver kriminella handlingar som en konsekvens av öppenhet och tolerans. Är det inte tvärtom? Katolska kyrkans inskränkta hållning och mörkläggande av fakta ledde fram till den fasansfulla pedofilhärvan i USA. Är det inte så att slutna system skapar rädsla, fördomar och ytterst kriminella handlingar?

För oss är det inte okej, medvetet eller omedvetet, att blanda ihop begrepp som pedofili och homosexualitet och inte heller att använda detta som angrepp mot den nyligen införda könsneutrala äktenskapslagstiftningen. I dag i Sverige skadas och dör många på grund av hatbrott. Många lever med psykisk ohälsa på grund av rädsla mot inskränkthet och fördomar. Som tur är håller homofobers tolkningsföreträde och bestämmanderätt över HBT-personers liv och leverne på att tona bort.

Ordförande RFSL Västmanland

Gabriel Wikström

Ordförande SSU-Västmanland

Robin Pettersson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons