Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riksdags­ledamöter: Vår regering tar ansvar för Sverige!

Annons

Socialdemokraterna Sven-Erik Österberg och Pia Nilsson anklagar regeringsalliansen för att förstöra Sveriges trygghetssystem och inte ta ansvar för vårt land. Sahlinisternas hyckleri är häpnadsväckande.

Regeringens miljardsatsningar på tandvård, äldreomsorg och psykiatri har gjorts möjliga tack vare fler i arbete. Mona Sahlin har anklagat regeringen för att driva en "misslyckad och satanisk" arbetslinje. Låt oss granska detta något närmare. Med Socialdemokraterna i Rosenbad var högsta dagersättning i A-kassan 730 kronor per dag i hundra dagar. Därefter sjönk maxersättningen ned till samma nivå som idag (680 kronor). Det är alltså 50 kronor om dagen i 100 dagar - totalt 5 000 kronor - som för en socialdemokrat är skillnaden mellan ett tryggt välfärdssystem och som i Nationalencyklopedins ordbok beskrivs "likna eller härröra från satan och alltså har motsvarande onda egenskaper". Tro oss, med Lars Ohly vid rodret kommer bortfallet för enskilda människor att bli betydligt större än 50 kronor extra om dagen.

Låt oss berätta om några saker som regeringsalliansen har gjort på senare tid:

1. Hushållen har fått större köpkraft i och med jobbskatteavdraget. Nu träder alliansregeringens tredje jobbskatteavdrag i kraft. En gymnasielärare i Västerås betalar i och med det 17 900 kronor mindre i skatt varje år. Hur mycket just du tjänar på jobbskatteavdraget kan du se på internetsidan jobbskatteavdrag.se. Vänsterblocket har ännu inga besked om hur skatterna ska fördelas.

2. Sjukförsäkringen har fått fasta tidsgränser. Vid dessa tidsgränser prövas arbetsförmågan och behovet av rehabilitering. Tanken är att människor ska få bästa möjliga hjälp att bli friska för att på så sätt kunna återvända till arbete. Men de som inte kan arbeta på grund av skada eller sjukdom ska självklart stanna i sjukförsäkringen. Det är inte tal om annat!

3. De pensionärer som har det tuffast har fått ett välkommet tillskott i kassan. Skatten har sänkts med cirka 2 600 kronor per år för en ensamstående pensionär som har fyllt 65 år och lever på garantipension. Många pensionärer hjälps nu också genom att fastighetsavgiften begränsas till max fyra procent av deras inkomster.

4. Återinförandet av avdraget för reparationer, om- och tillbyggnader, och underhåll av småhus och bostadsrätter. Enligt Björn Wellhagen på Sveriges Byggindustrier förs varje år två miljarder kronor från den svarta sektorn till den vita med hjälp av avdraget.

Socialdemokraterna efterlyser en rättvis och aktiv jobbpolitik. Alliansregeringen för en aktiv politik som skapar jobb, trygghet och framtidstro. Det är att ta ansvar.

Jessica Polfjärd (M)

Staffan Anger (M)

Jörgen Johansson (C)

Agneta Berliner (FP)

riksdagsledamöter för Västmanlands län

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons