Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riksdagsledamöter (M): Halvtidsfrigivningar – ett heltokigt förslag

Annons

Snart är det endast ett år kvar till riksdagsvalet och alternativen kommer från och med nu att bli tydligare och tydligare.

Socialdemokraterna har i och med bildandet av vänsteralliansen gett det gamla Vänsterpartiet kommunisterna en maktgräddfil som tidigare socialdemokrater aldrig velat ge dem. Vi moderater från Västmanland är uppriktigt oroade över vad som skulle kunna hända om Lars Ohly får tillträde till Rosenbad.

Vi tycker att Vänsterpartiet har många märkliga förslag, men som alltid är det något som sticker ut lite extra. På Vänsterpartiets hemsida står följande: ”Möjlighet till villkorlig frigivning ska finnas för alla, för förstagångsdömda vid halvtid.” Olyckligt nog verkar det som om Miljöpartiet är inne på samma linje då de skanderar: ”Släpp ut våra fångar mycket tidigare än vad vi gör i dag!”

Självklart ska vi ha en kompetent och meningsfull kriminalvård. Vi anser inte att man ska låsa in brottslingar och slänga bort nyckeln. Däremot vill vi se en mer balanserad lagstiftning, som i första hand tar hänsyn till brottsoffret. Detta görs genom att vi utdömer adekvata straff för de brott som begås, inte genom att exempelvis släppa ut personer dömda för grov våldtäkt efter ett par år. Det är att indirekt spotta på och förlöjliga offret i fråga.

Av någon anledning har Vänsterpartiet och Miljöpartiet valt att fokusera på att förövaren ska få det så bra som möjligt, i stället för att främst fokusera på brottsoffrets förmodligen livslånga trauma.

Låt oss ta en titt på hur snabbt en person dömd för två av våra grövsta brott skulle bli frisläppt med Vänsterpartiets och Miljöpartiets politik:

Talande siffror. Undrar om ens de egna leden jublar.

En parallell: Att de rödgröna vill höja inkomstskatten för alla tycker vi är ett feltänk. När en stat exempelvis höjer skatten på bensin så kör människor i allmänhet mindre bil. När en stat höjer skatten på arbete kommer människor att jobba mindre. Så enkelt är det, men denna ekvation har flumskolans förespråkare inte tagit till sig. Bristen på logik och förståelse verkar som synes ställa till det på nytt när vi talar straffskalor. Eftersom Vänsterpartiet och Miljöpartiet förmodligen skulle få ett betydande inflytande vid en rödgrön valseger är det dags för alla att ställa sig frågan: ”Är jag beredd att ställa upp på ett rättssystem som kränker och nedvärderar brottsoffrens lidande?” Om svaret är ”nej” bör du inte rösta på de rödgröna.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons