Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riksdagsledamöter (M): Sverige är på frammarsch

2010 är slut. Vi lämnar inte bara ett turbulent år bakom oss utan också en hel mandatperiod. Det finns mycket att säga om den senaste tiden. Klart är att vi verkar gå mot ljusare tider.

Annons

Nyligen släppte Statistiska centralbyrån (SCB) siffror som visar att sysselsättningen ökar i Sverige. Nära 100 000 fler personer hade jobb under november i fjol jämfört med 2009, sam-tidigt som sjukskrivningarna minskar och BNP ökar.

Detta är glädjande siffror. Men i kontrast till svensk ekonomis starka återhämtning står finansiell oro och svag tillväxt i stora delar av Europa. Därför är det fortsatt viktigt med ordning och reda i offentliga finanser.

Sverige är ett litet exportberoende land vilket gör oss beroende av vår omvärld. Det är vår styrka att vi nu står bättre rustade än kanske något annat europeiskt land. Men om våra grannländer drabbas av ytterligare finansiell oro föreligger risken att det sker även här hos oss.

Därför är det viktigt att fortsätta längs den ansvars-fulla väg som Anders Borg och Fredrik Reinfeldt lett oss på genom finanskrisen och inte, likt vänsteroppositionen, förivra oss och börja spendera pengar som vi faktiskt ännu inte har. Jobb och en ansvarsfull ekonomisk politik som håller ihop landet samt värnar väl-färdens kärna ska göra oss väl rustade att möta kommande lågkonjunkturer.

Det är som sagt glädjande att arbetslösheten minskar. Men det är fortfarande alldeles för många som saknar arbete. Så länge det finns människor som står utanför arbetsmarknaden kommer det att vara en av våra viktigaste utmaningar. Vi har en arbetslinje som fungerar och den tänker vi inte överge.

Vår förhoppning är att gå stärkta ur den finanskris som vi nu är på väg att lämna, och att vår lång-siktiga strategi för arbetslinjen och stabila offentliga finanser leder till varaktigt fler jobb.

Siffrorna från SCB om den minskande arbetslösheten är glädjande, för den visar inte bara att Sverige är på rätt väg men också att Alliansens politik har burit frukt. Emellertid det är fortfarande alldeles för många som saknar arbete. Så länge det finns människor som står utanför arbetsmarknaden förblir detta en av våra allra största utmaningar. Vi har en arbetslinje som fungerar och den tänker vi inte överge.

Moderaternas och Alliansens ambition är att ta oss stärkta ur finanskrisen och säkra att vår långsiktiga strategi för stabila offentliga finanser leder till varaktigt fler jobb.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons