Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riksdagsledamöter: Stödet för vår regeringsallians ökar

Om det hade varit val i maj så skulle regeringspartierna ha fått 45,3 procent av rösterna. Detta är enligt Statistiska centralbyrån en
ökning med 4,1 procent­­en­heter sedan en undersökning november 2008.

Annons

Sociademokraterna + Vänsterpartiet + Miljöpartiet skulle få 48,3 procent av rösterna, vilket är en minskning med 5,8 procentenheter jämfört med novembermätningen 2008. Trots finanskrisen ökar stödet för vår regering.

Människor verkar uppskatta alliansregeringens hållning, som går ut på att värna skattebetalarnas pengar och in i det längsta ta ansvar för Sveriges finanser. Ordning och reda i de offentliga finanserna är en grundförutsättning för att den ekonomiska politiken ska vara långsiktigt hållbar.

Det är därför viktigt att kommande underskott i spåren av konjunkturnedgången blir tillfälliga och kontrollerbara. Om man startar den stora sedelpressen (som oppositionen vill) kommer vi snart att stå där med kraftigt höjda

boräntor. Ett sådant scenario vill vi inte se!

Alliansen har tillfört stora resurser till arbetsförmedlingen. Vi satsar mycket på personlig coachning och nystartsjobb. Vi satsar stort på utbildningsområdet och på ett nytt rot-avdrag för småhus och bostadsrätter. På detta sätt stimulerar vi

arbetsmarknaden på många olika sätt, vilket kommer att leda till att Sverige står väl rustat när krisen är över. För det kommer att vända, det är bara en tidsfråga.

I väntan på vändningen måste vi tillsammans rida ut stormen. Vi lovar att göra vårt yttersta för att ekonomin ska vara fortsatt stabil och för att så många som möjligt ska ha ett jobb att gå till. Detta är vårt löfte till er väljare.

Den 1 juli tog Sverige över ordförandeskapet

i EU. Alliansen kommer att göra allt för att EU ska präglas av samma värderingar som vi har här hemma:

* EU måste föra en ansvarsfull ekonomisk politik. I finanskrisens spår är det centralt att EU får en fungerande och gemensam översyn av finansmarknaderna.

* EU måste ta krafttag för att minska planetens uppvärmning. EU:s och Sveriges klimatpolitik tillhör de mest ambitiösa i världen, och nu gäller det att spela korten rätt under förhandlingarna inför höstens klimatmöte i Köpenhamn.

* EU måste riva politiska och ekonomiska hinder för att på så sätt främja jobbskapande och frihet i Europa. EU:s roll är att upprätthålla reglerna för den inre marknaden och se till att inget land hemfaller åt protektionism.

Nu tar Sverige och Europa upp kampen. Tillsammans är vi starka.

Jessica Polfjärd (M)

Staffan Anger (M)

Agneta Berliner (FP)

Jörgen Johansson (C)

riksdagsledamöter för Västmanland

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons