Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Roberth Ström (sd): En människas beslut påverkas hennes värde

Annons

Före 1975 använde sig Sverige av assimilering och det fungerade mycket bra. Invandrare tog till sig det svenska samhället med allt det innebar. Ingen krävde att invandrare var tvungna att ge upp sin kultur bara att värdesätta även den svenska kulturen och synen på samhället.

Hur ska folkpartiet bryta utanförskapet med en bra skolpolitik när skolor i invandrartäta områden bara får sämre och sämre resultat? Hur ska segregeringen brytas med bostadspolitik? Det är tyvärr ett faktum att när det blir fler invandrare i ett område flyttar de så kallade etniska svenskarna ut. Det är inget vi kan göra något åt, dessvärre.

Hur ska vi bryta bidragsberoendet? När inga krav ställs och när fler och fler invandrare sitter fast i bidragsträsket? När SFI inte ens har rapporterat eller undersökts under de 40 åren den pågått.

Jag måste nog upprepa igen att varken jag eller någon sverigedemokrat skyller på någon grupp. Jo, förlåt, vi skyller på en grupp och det är de politiker som styrt landet sedann 1975. Det är den gruppen som bär ansvaret - inte invandrarna och inte kommunalpolitikerna, som förgäves vänt sig till riksdagen med nödrop i över tio år.

Roger Haddad skriver om alla människors lika värde. Det stämmer att alla är lika mycket värda när vi föds men genom livet fattar vi beslut som påverkar hur mycket vi är värda.

Roberth Ström

Surahammar

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons