Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rödgröna: Fel när politiker detaljstyr

Rödgröna majoriteten styr regionen framgångsrikt

Annons

Den rödgröna region (före detta landstings)ledningen. Foto: VLT:s arkiv

I ett debattinlägg i VLT den 7 mars anklagar Alliansen den politiska ledningen i Region Västmanland för att lämna över styret till tjänstemännen. Det stämmer förstås inte.

Den rödgröna majoriteten har fått väljarnas förtroende att med politiska och ekonomiska prioriteringar styra hur vården, kollektivtrafiken och den regionala utvecklingen ska utvecklas, vilket görs på ett ekonomiskt hållbart sätt under vår ledning.

Vi är helt övertygade om att västmanlänningar inte vill att politiken ska gå in på verksamhetsnivå och detaljstyra hur exempelvis vårdplatser fördelas mellan olika avdelningar på en klinik, avgöra vilken behandling som ges, eller hur en verksamhet organiseras så att patienters behov blir bäst tillgodosett utifrån den personal som finns där.

Att leda och fördela arbetet i verksamheterna är verksamhetschefers roll och har så alltid varit.

Detta försök av alliansen att vilseleda och ta billiga poäng i frågor om formalia visar att de inte har så mycket annat att komma med. Att Moderaterna gör detta är inte förvånande, den tekniken använder de sig av regelbundet. Men att övriga partier i alliansen faller ner i denna debatteknik förvånar oss.

Den rödgröna majoriteten har för avsikt att fortsätta länets positiva utveckling.

Läs också: Region Västmanland har landets sjukaste personal

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons