Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Roger Haddad (fp): Inrätta närpolis på Bäckby!

En av de viktigaste frågorna för våra medborgare är känslan av trygghet.

Annons

Ett samhälle utan trygghet resulterar i rädda människor som inte vågar gå ut ensamma på kvällen, äldre personer som inte vågar ta sig till stadsdelscentrum eller andra platser. Vi måste se till att alla västeråsare känner en trygghet.

I kontakt med vänner, anhöriga och inte minst väljare som bor på Bäckby finns en oro och en känsla av otrygghet. Rapporter om brott på Bäckby förekommer ofta i de lokala medierna. Vi får inte blunda för detta.

En närpolis ute i stadsdelen skulle verka förebyggande. Bäckby är en stadsdel där vi som kommun har en extra utmaning i att bryta människors utanförskap som är en kombination av lågt valdeltagande, en högre arbetslöshet och en risk för segregation.

Våra insatser för bättre skolresultat, ökad delaktighet och en bostadspolitik som underlättar för människor att äga sin egen bostad är några konkreta förslag som kommunen arbetar med. När det gäller närpolisverksamheten är det polisstyrelsen och polismyndigheten i Västmanland.

Därför har en skrivelse skickats till polisstyrelsen för att överväga förslaget om närpolis på Bäckby. Vi måste fokusera extra på att lyfta stadsdelen och skapa bättre förutsättningar för ett tryggt område.

Ett område som lockar dit boende, som bidrar till ett levande område med skolan och biblioteket i centrum, samt behålla de affärer och servicefunktioner som finns idag. En närpolis löser inte alla problem men kan fylla en funktion vid sidan av det engagemang som redan finns i området.

Roger Haddad

kommunalråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons