Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Roger Haddad (FP): Vi tar vårt ansvar för de unga arbetslösa

Annons

Arbetet med att förebygga och minska arbetslösheten är ett av de högst prioriterade områdena i Folkpartiet och Västeråsalliansens budget för 2009 och 2010.

Resurser går till insatser inom utbildning, vuxen-utbildning samt för att förebygga ungdomsarbetslösheten. Jobbcentrum kan erbjuda insatser för unga och vuxna, Vuxenutbildningscentrum har fått en förstärkning med tio miljoner kronor i permanent ökning sedan 2008 .

Vi har i budgeten för 2010 förstärkt arbetsmarknadsresurserna med tio miljoner för ungdomsjobb och rekryteringsplatser för ungdomar.

Under våren 2009 startade vi Allegro som är unikt i Sverige. Det är en brygga för unga arbetslösa som får vägledning och insatser i avvaktan på Arbetsförmedlingens åtgärder. Västeråsalliansen tar sitt ansvar och prioriterar dessa verksamheter.

Studerande inom vuxenutbildningen eller ungdomar som vill ha stöd och insatser för att komma ut i arbete eller har möjlighet till detta.

Att utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden gör ett överskott 2009 beror på ungdomsgymnasiet, där utfallet blev färre elever än budgeterat men också att vi hade en reserv. Prislistan som antogs i december 2008 för gymnasieprogrammen 2009 beslutades av en politisk enig nämnd.

Frågan är: vad är det för behov oppositionen vill tillgodose ungdomarna som vår politik inte gör, utöver våra satsningar inom utbildning, vuxenutbildning och arbetsmarknad?

Roger Haddad (FP)

gruppledare och kommunalråd

Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons