Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rösta för ett mer öppet Europa

Jobben blir fler om EU styrs rätt, menar Västmanlands moderate kandidat till Europaparlamentet.

Annons
Slutspurt. Partierna vill övertyga fler väljare.Foto: VLT:s arkiv

På söndag kväll klockan 21.00 stänger vallokalerna runt om i landet. Då är den sista rösten lagd i valet till Europaparlamentet.

Ett val som intresserar få, men påverkar många. Valet till Europaparlamentet kanske känns väldigt långt borta och diffust.

Men faktum är att det är viktigt och det påverkar oss i vår vardag. Sex av tio beslut som sker på kommunnivå påverkas av EU, direkt eller indirekt.

Att tänka ”där borta i Bryssel” funkar alltså inte utan det handlar om här och nu, i Köping eller Västerås eller i någon annan av länets kommuner.

Jag är Västmanlands-moderaternas kandidat i valet till Europaparlamentet. Utöver mitt jobb som lärare på en skola i Västerås är jag dessutom kommunpolitiskt aktiv i Köping där jag bor och i Västmanlands läns landsting.

Mitt politiska engagemang utgår ifrån en vilja att förändra och min kandidatur till Europa- parlamentet har sitt ursprung i att jag vill vara med och driva en politik för ett mer öppet Europa.

Sverige är ett export- beroende land. Genom en ökad rörlighet av både varor och tjänster kommer det att skapas fler jobb i Sverige.

Det kommer att leda till ökade skatteintäkter, vilket i sin tur innebär mer pengar till sjukvården, skolan och äldreomsorgen. Det ska vara enkelt att studera inom EU och vi måste fortsätta arbeta för att det ska vara enkelt att resa, leva och bo runt om i Europa.

En annan viktig pusselbit är att frihandelsavtalet med USA kommer på plats. Det kommer att innebära en rejäl skjuts av sysselsättningen.

Som västmanlänning ser jag frågor som det inte borde beslutas om i Europa- parlamentet. Bryssel ska inte lägga sig i hur vi i Sverige och i Västmanland sköter vargjakten.

Det är en fråga som är nationell och inte minst lokal. Ett annat bekymmer är den omfattande byråkratin och det faktum att pengar slussas runt i olika bidragssystem.

Den utvecklingen håller inte. Den moderata principen att hålla hårt i skattepengarna måste även gälla i parlamentet.

I morgon avgörs Europas närmaste fem år. Moderaterna i Västmanland ökar nu takten i valrörelsens slutskede. Även om det känns ointressant är det viktigt att poängtera en sak. Ett kryss på söndag spelar roll.

Det spelar roll för Västmanlands nästan 260 000 invånare och det spelar roll för resten av Sveriges befolkning. Det påverkar oss i vår vardag och därför påminner vi alla vi ser om vikten av att rösta.

Ett kryss på Moderaterna i Europaparlamentsvalet innebär ett kryss på en politik för fler jobb i Europa, Sverige och Västmanland.

Stefan Bengtsson Svärd (M) EU-parlamentskandidat

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons