Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S är tydligast om flygplatsen

Annons

Folkomröstning om flygplatsen är det tydligaste beskedet

Socialdemokraternas vallöfte är att det är västeråsarna som ska avgöra flygplatsens framtid. De senaste dagarnas artiklar tydliggör väldigt klart varför det är rätt väg att gå.

Om man vill ha ett otydligt besked ska man gå på Folkpartiets linje som innebär ett ickebesked då en flygplats till en lägre kostnad för Västerås stad inte är möjligt som det ser ut i dag. För bara någon månad sedan gav Folk- partiet besked att de inte var beredda att ge flygplatsen fortsatt stöd.

Det är inte vi Socialdemokrater som drar slutsatsen när det gäller den årliga kostnaden för flygplatsen. Det görs i den utredning om flygplatsens framtid som Västerås stad redovisat.

Moderaterna för sin del verkar vilja ha en flygplats till vilket pris som helst.

Vi ser ett mönster, frågan skär genom allianser och partier och lämpar sig därför särskilt väl för en folkomröstning. Det kommer därefter inte att råda några oklarheter om flygplatsens framtid. Därför är vårt besked det tydligaste av alla partiers.

Folkpartiets historiebeskrivning av hur Socialdemokraterna tagit ställning inför tidigare folkomröstningar är felaktig. Inför folkomröstningen om EU tog inte Social-demokraterna ställning som parti.

Däremot var det en vägledande omröstning på en kongress. Därefter var det öppet för social- demokratiska företrädare och medlemmar att engagera sig antingen på ja-eller nej-sidan inför folkomröstningen.

Så kommer det också att bli denna gång. Socialdemokraterna som parti kommer inte att ta ställning. Däremot kommer social-demokratiska företrädare, medlemmar och sympatisörer engagera sig på antingen ja-sidan eller nej-sidan.

Påståendet om att vi alltid tagit ställning som parti inför tidigare folk- omröstningar är alltså inte sant.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons