Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S: Bättre jobbpolitik skulle komplettera jobbmässan

I såväl industri-, handel- som tjänstesektorn i Västerås finns förutsättningar för att skapa nya och högproduktiva jobb.

Annons

I stället för sänkta skatter som den moderatledda alliansen genomför vore det bättre att satsa på utbildning, forskning, infrastruktur och byggande.

En bättre samverkan med arbetsmarknadens parter skulle dessutom bidra till en bättre utveckling. Samverkan mellan näringsliv, politik och forskning stärker en positiv utveckling och ger oss hög sysselsättning, tillväxt och en stark välfärd med mer jobb i stället för bidragsberoende. Samtidigt hänger vår framtida konkurrenskraft på viljan och utrymmet att satsa på mer utbildning, mer utveckling, mer samarbete med högskolan, inte minskade utbildningsmöjligheter och nedläggning av gymnasieprogram.

Det är nu rätt tid att dra i gång nödvändiga och kostnadseffektiva investeringar för framtiden när över 6 000 västeråsare går arbetslösa med bidrag. Med en brist på över 6 000 bostäder och lika många trångbodda i Västerås skulle byggbranschen kunna ge ett betydande tillskott till mer jobb. Samtidigt minskar nu den de planerade investeringarna i Västerås stad med över 100 miljoner i stället för att göra investeringar i en klok jobbpolitik som ger mindre arbetslöshet. Vi skulle också kunna få fler bostäder samtidigt som nödvändiga klimat-, miljö- och energiåtgärder genomförs i Västerås.

Det är bra med en jobbmässa, men det räcker inte när arbetslösheten ökar.

Per-Inge Ahlbäck

fritidspolitiker

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons