Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S-G Wallin: Hur tänker politikerna om trafiksäkerhetsarbetet i Västerås?

Annons

Hetsigare trafik och höga hastigheter i Västerås

Sven-Gunnar Wallin kritiserar minskad trafikövervakning.Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix

Nästa år är det åter val i vårt land. Jag skulle vilja ta del av våra olika politikers syn på hur vår kommun skött trafiksäkerhetsarbetet under senare år samt hur man tänker agera inför nästa års val och kommande år?

Hur ser trafiksäkerhetsarbetet ut i vår stad i dag?

• Västerås stads politiker och tjänstemän har lagt ner arbetet med att informera allmänheten om olika nyheter och andra viktiga trafiksäkerhetsfrågor.

• Efter att Västerås Trafiksäkerhetsförening tvingats att lägga ner sin verksamhet på grund av ekonomiska problem har tjänstemännen och politikerna skriftligen vägrat att som ersättning bilda ett Trafiksäkerhetsråd som har till uppgift att verka för trafiksäkerhetsarbetet inom staden tillsammans med allmänheten.

• I år introduceras Nya nollvisionen centralt i landet. Ännu har ingen reaktion setts i Västerås på att någon ny aktivitet startats.

• Våra politiker har konsekvent vägrat att på senare år svara på trafiksäkerhetsfrågor och den inställning till trafiksäkerhetsfrågorna som eventuellt kan finnas inom respektive partiers stadgar eller inriktningar.

• Dessutom har Polismyndigheten prioriterat bort arbetet med trafikövervakning inom vår stad och i länet i övrigt. I dag finns ingen trafikövervakning värt namnet trafikövervakning.

• Även VLT:s spalt Snacka om trafik har lagt ner sin verksamhet i samband med införandet av sina nya idéer om hur en lokaltidning skall se ut för att vara attraktiv.

Undertecknad som fortfarande brinner för information om trafiksäkerhet kan konstatera att trafiksituationen i Västerås har försämrats betydligt med hetsigare trafik och höga hastigheter som en följd av bristande kontroller. Riskmedvetandet vid körning av olika fordon har på något sätt suddats ut.

Vad kan vi medborgare och andra intresserade av trafiksäkerhetsarbetet förvänta oss för verksamhet inom de närmaste åren efter valet 2018? En viktig fråga när vi nästa år skall ta ställning inför valet. Informera om er inställning i media eller på annat lämpligt sätt.

Sven – Gunnar Wallin

trafikombud

SPF Seniorerna Rudbeckius

Läs mer: Cyklister utan lyse riskerar sina liv

Västeråsarna "bäst i länet" på att använda säkerhetsbältet

Skyll inte trafikolyckor på djuren

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons