Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

(S)kattehöjning är att inte ta ansvar

Annons

Socialdemokraterna i Västerås går till val på att höja skatten. De vill genomföra en skattehöjning när Västerås har gått med 200 miljoner i överskott de senaste åren. En skatte-höjning är inget hållbart framgångsrecept.

De säger att det ska gå till omsorg och utbildning. Idag går 4,8 miljarder kronor till utbildning och omsorg.

Den föreslagna skattehöjningen, om det skulle gå till omsorg och utbildning är endast 1,5 procent, vilket inte ens motsvarar den årliga löne- och prishöjningen.

Socialdemokraterna med Anders Teljebäck i spetsen går ut och säger att (S) går ”All in” på de flesta projekt. Det vill säga (S) väljer att inte hålla in på något, inte prioritera eller försöka hålla tillbaka kostnadsökningarna.

Allt ifrån en tunnel vid stationen och andra storslagna investeringar.

Trots sina fyra år vid makten har inte Socialdemokraterna förmått prioritera det de nu påstår sig vilja satsa på. Skatte-höjningen kommer inte att gå till omsorg och utbildning utan täcka kostnadsökningen för projekt som Socialdemokraterna väljer att inte försöka hålla igen på.

Det finns många exempel på projekt som inte klarat budgetramarna under den gångna mandatperioden.

Socialdemokratisk politik slår hårt mot de som har det sämst. På riksplanet sänks jobbskatte- avdraget, arbetsgivar-avgiften för unga höjs. Fördubblad restaurangmoms så det blir svårare att få jobb och lokalt i Västerås höjs skatten.

Vi vet vad som har hänt tidigare när skatten har höjts – då upplevs det som att det ska räcka till allt och 72 miljoner kronor räcker inte till allt.

Man kan inte gå ”All in” utan måste väga och prioritera. Se till att utvecklingsprojekt för Västerås kan göras inom ram och bli bra projekt utan att för den skull underminera ekonomin.

Det går och det kommer vi moderater, folkpartister, centerpartister och krist- demokrater att göra tillsammans i Västeråsalliansen om vi får väljarnas förtroende den 14 september.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons