Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S+KD: Majoriteten tar ansvar för att få äldrenämndens budget i balans

Kommunala pensionärsrådet är en viktig kanal

Annons

Kostnaderna för hemtjänst i Västerås har minskat

Karl-Erik Andersson verkar tyvärr inte veta hur underskotten sett ut i äldrenämnden i Västerås stad de senaste åren. 2015 blev det ett kraftigt underskott, då hemtjänstens kostnader sköt i höjden.

Kostnaderna för hemtjänst (65 år och äldre) i Västerås har ökat med 80 procent jämfört med 2011! För att kunna få en ekonomi i balans så var vi i nämnden tvungna att göra en del åtgärder både på kort och lång sikt.

Det har under 2016 resulterat i att nämnden minskat sina kostnader med 22,2 miljoner kronor. Det är första gången på flera år som kostnaderna inom hemtjänsten har minskat. När vi tittar på budgeten för 2017 så ser vi att nu kan det äntligen bli en budget i balans.Det tycker S, C, MP och KD är att ta ansvar!

När det gäller dina synpunkter på Kommunala Pensionärsrådet (KPR) i Västerås, så vill vi förtydliga att detta råd, med 30 personer, sammanträder fyra gånger om året och att varje sammanträde har en diger föredragningslista med informationspunkter (som pensionärsföreningarna själva tagit upp) om vad som händer i staden, både dagsaktuella frågor och mer långsiktiga planer.

Då det är ett aktivt och intresserat råd är det många synpunkter som kommer fram och det är positivt. Många känner sig också delaktiga men alla frågor hinner vi tyvärr inte med att lyfta på de sammanträden som vi har.

Då bjuder staden in till tematräffar och studiedagar.KPR har under förra året varit inbjudet till ett temamöte där rådet tillsammans med äldrenämnden och stadsledningskontoret diskuterade stadens framtida planer på nybyggnationer och även specifikt äldreboenden. Staden har även bjudit in pensionärsorganisationerna att deltaga i en workshop om vad just de äldre tycker om sin innerstad.

Det var många kreativa idéer som kom fram under den. Nu under våren kommer även alla pensionärsföreningar i Västerås att bli inbjudna till ett möte där vi resonerar om vilka hinder/möjligheter respektive förening har och hur vi från staden kan bidra till ett livligt och kreativt föreningsliv.

Vi anser att det är att bjuda in och fördjupa diskussionerna för att få in synpunkter från bland annat KPR!

Staden ska självklart alltid kommunicera och lyssna på bästa sätt med dem rådgivande organ som finns. Det går alltid att bli bättre på kommunikation, men det är orimligt att hinna med att ta upp alla frågor som rör stadens organisation.

Vi tycker det är otroligt givande med ett så aktivt KPR som finns i Västerås och hoppas att vi fortsätter med kreativa diskussioner om ett Västerås som är bra för oss alla!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons