Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

(s) och (v): Det bidde ingenting

I maj lämnade Hyresgästföreningen över en namninsamling med nära 7 000 västeråsare till Västerås stad.

Annons

Kravet var att västeråsarna skulle få folkomrösta om den moderatledda majoritetens omfattande utförsäljning av Mimers hyresrättslägenheter.

Det är första gången någonsin som mer än 5 procent av de röstberättigade i Västerås ville ha en folkomröstning. Ett så stort folkligt stöd måste man ha respekt för. Vi stödde också kravet på en folkomröstning.

Det gjorde inte majoriteten. Moderaterna, folkpartiet, centern, kristdemokraterna och miljöpartiet röstade utan tvekan nej till kravet på en folkomröstning.

Istället skulle majoriteten ta initiativ till en opinionsundersökning där västeråsarnas inställning till det så kallade ombildningsprogrammet skulle testas. Men när majoriteten presenterade sitt förslag till opinionsundersökning vid kommunstyrelsen i går den 23 augusti nämndes inte ombildningsprogrammet med ett enda ord. Majoriteten valde istället att ställa allmänna frågor om bostadsmarknaden, frågor som helt saknar anknytning till ombildningsprogrammet.

Det bidde alltså inte ens en tumme, det bidde ingenting av kravet från nära 7 000 västeråsare att få säga sin mening om majoritetens planer på att sälja nära 4 300 av Mimers lägenheter.

Vi anser att majoritetens opinionsundersökning är ett direkt svek mot alla som deltog i namninsamlingen. Undersökningen är också ett hån mot Hyresgästföreningen och deras medlemmar som arbetat seriöst med att bilda opinion och föra debatten om ombildningsprogrammet.

Det är helt uppenbart att majoriteten gör sitt yttersta för att tiga ihjäl all diskussion som på något sätt kan ifrågasätta majoritetens politik och beslut. Västeråsarna får inte ens chansen att svara på frågor om ombildningsprogrammet i en opinionsundersökning.

Istället för att möta västeråsarna i en seriös diskussion om utförsäljningen av Mimers lägenheter får skattebetalarna betala för en undersökning där alla frågor ställts och godkänts av majoriteten.

Sorgligt pinsamt är bara förnamnet på majoritetens agerande.

Ulla Persson

Oppositionsråd (s)

Per Lithammer

Oppositionsråd (v)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons