Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S: Så här gör vi landstinget till en mer attraktiv arbetsgivare

Annons

Ove Danielsson efterlyser konkreta åtgärder från den nytillträdda rödgröna landstingsmajoriteten för hur landstinget ska bli en mer attraktiv arbetsgivare.

Jag delar hans uppfattning att den politiska ledningen står inför en rad stora utmaningar. Inte minst gäller det frågan om att klara vårt åtagande gentemot medborgarna i en situation där möjligheterna. men också kraven på oss, ökar samtidigt som våra resurser är begränsade. Allt detta måste vi klara samtidigt som vi har ett ansvar för att personalen i landstinget har en arbetssituation som är tillfredställande.

De medarbetarundersökningar som görs bland landstingets personal visar goda resultat i vissa delar, till exempel grad av trivsel på arbetsplatsen, meningsfullhet i arbetet samt att merparten har ett gott förtroende för sin chef. Samtidigt visar undersökningen på utvecklingsområden, exempelvis vad gäller svårigheten att påverka arbetstakten, mer tid för reflektion samt brist på fortlöpande återkoppling.

Under nästa år kommer Landstinget Västmanland bland annat att arbeta med:

* Att utveckla landstingets bokslut till att ha ett större fokus på personalens hälsa.

* En fortsatt utveckling av Landstingshälsan som arbetar mer med tidiga insatser i en hälsofrämjande riktning.

* En fördjupning av uppföljningen av arbetsmiljön.

* En analys över hur den framtida kompetensförsörjningen ska säkras.

En viktig komponent för att skapa en bättre arbetsmiljö är ett gott samarbete mellan den politiska organisationen, verksamheterna och de fackliga organisationerna. Detta är en prioriterad fråga för den rödgröna landstingsledningen.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons