Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S+V+MP: Vi sätter jobben först

Företrädare för de borgerliga partierna i länet går till angrepp på våra budgetförslag och påstår att vi överger arbetslinjen för bidragslinjen.

Annons
VLT den 15 oktober

Detta är givetvis ett helt befängt påstående. Vi genomgår just nu en global finanskris som slår hårt mot den svenska ekonomin. Detta är naturligtvis inte regeringens fel. Men regeringen är ansvarig för att Sverige halkar efter och att arbetslösheten ökar allra snabbast här. Sverige ligger till exempel i topp vad gäller ungdomsarbetslöshet.

Under det senaste året har 150 000 jobb försvunnit och 70 00 fler personer befinner sig nu i utanförskap än när den borgerliga regeringen tillträdde. Dessutom skriver regeringen i sin egen finansplan att 60 000 välfärdsjobb kommer att försvinna från vår gemensamma sektor.

Regeringen har sänkt skatterna med 95 miljarder kronor för lånade pengar. Sam-tidigt har statsskulden ökat med 100 miljarder kronor. Andelen barn som växer upp i fattiga familjer har ökat med 50 procent och socialbidragskostnaderna kommer att öka med fem miljarder kronor fram till 2012. Detta är inte en jobbskapande politik, det är en politik som ökar klyftorna mellan människor, som drar isär Sverige.

Vi tre partier, har i våra budgetförslag, presenterat en politik som sätter jobben först. Tillsammans har vi lagt fram hela nio överenskommelser för att investera Sverige ur jobbkrisen. Här ryms bland annat en bred ungdomssatsning så att många fler ungdomar får utbildning och jobb, stöd till klimatinvesteringar och renovering av skolor och ett brett miljöfordonspaket.

Klarar vi jobben så klarar vi svensk ekonomi – och då klarar vi också kvaliteten i välfärden. Därför sätter vi jobben först.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons