Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S+V: Skejtparken blir en mötesplats mellan generationer

En centralt belägen betongpark för skejtare och andra blir en mötesplats mellan generationer. Där kan unga skejtare möta medelålders, barnfamiljer tillsammans med äldre möta yngre och beundra vilka fantastiska förmågor dessa unga människor är.

Annons

Västerås behöver fler mötesplatser för unga, där det inte kostar något att vara och ha roligt och dessutom röra på sig. Västerås behöver fler mötesplatser över generationsgränserna.Det ser vi rödgröna att en betongpark för skejtare centralt belägen i Lögarängsparken kan bli.

Umeå har en, Malmö har en, Avesta har en och många fler har en. Snart har förhoppningsvis också Västerås en betongpark som inte bara blir en tillgång för alla i Västerås utan också för skejtare från omkringliggande orter som lätt kan ta sig hit med tåg eller buss.

Vi vill inte ställa grupper mot varandra som Hans G Erikson ger uttryck för. Mälaren är en fantastisk tillgång både sommar och vinter. De isbanor som har blivit verklighet, främst tack vare frivilliga krafter med hjälp av ett ekonomiskt bidrag från Västerås stad som kom till under det nu rödgröna styret, är mycket uppskattade bland många olika generationer. Dem ska vi också givetvis ha kvar.

Men att åka långfärdsskridskor passar inte alla och det är inget som lämpar sig för sommaren.

Västerås behöver bra fritidsaktiveteter utomhus både sommar och vinter som uppmuntrar fler generationer och olika kulturer att mötas.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons