Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsningar på vägar eller kollektivtrafik?

Annons

I VLT den 18 maj efterlyser de moderata riksdagsledamöterna Staffan Anger och Sten Nordin fler långsiktiga satsningar på infrastrukturen. De påpekar helt riktigt att en bra kollektivtrafik och goda möjligheter att pendla är en grundförutsättning för att fler ska få jobb.

Men till vem vänder de sig? Min tolkning är att de är missnöjda med vad deras partikamrater i regeringen uträttar, och jag delar deras uppfattning.

Vi socialdemokrater anslog drygt åtta miljarder mer till infrastrukturen i budgeten för 2007 än vad den borgerliga regeringen gjorde. Men vårt förslag röstades ned i riksdagen.

Infrastrukturen i Mälardalsregionen är viktig för hela landet men framför allt för oss som bor i området. Här behövs verkligen den långsiktighet som Anger och Nordin längtar efter. Men regeringens långbänkar försenar och försvårar möjligheterna att genomföra de viktiga investeringar som behövs. Ett tydligt exempel på det är Citybanan.

Anger och Nordin hävdar att det måste bli lättare att pendla. Men vad är det som gäller - satsningar på vägar eller på kollektivtrafiken? Moderaterna har ju bestämt att intäkterna från trängselskatten enbart ska gå till väginvesteringar. Att förstärka kollektivtrafiken säger de ingenting om. Det betyder tydligen att det ska bli lättare att köra bil.

De borgerliga anstränger sig att sänka och ta bort skatter. Den politiken ökar klyftorna. Men den gör också att det blir svårare att klara angelägna investeringar i vägar och järnvägar.

Pia Nilsson (s)

riksdagsledamot, Sala

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons