Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD:s åsikter om sjukvård i linje med övriga EU

Vårdförbundet i Västmanland bjuder in alla partier utom Sverigedemokraterna till samtal om frågor som är viktiga för förbundets medlemmar i årets val.

Annons

Vi Sverigedemokrater som ställer upp i kommande landstingsval i Västmanland anser att det är fel av Vårdförbundet att inte vilja diskutera med oss inför valet. Det finns flera medlemmar i Sverigedemokraterna som även är medlemmar i Vård- förbundet, vars intressen inte kommer till tals nu när förbundet har valt att bojkotta just Sverigedemokraterna som parti.

Janí Stjernström, avdelningsordförande för Vårdförbundet i Västmanland, hänvisar till värdegrund och yrkesetik som skäl till beslutet att inte bjuda in Sverigedemokraterna.

Hon pekar bland annat på alla människors lika värde som stöd för Vårdförbundets hållning till SD.

Vi påstår att Vårdförbundets beslut är hyckleri. Att säga att man står för alla människors lika värde, när man samtidigt anser att SD inte har samma rätt att få vara med i det demokratiska forumet till diskussion om vad som är bäst för alla medborgare i Västmanland, strider mot god sed i en demokrati.

Flera påståenden som Janí Stjernström ger i intervjun med Radio Västmanland är helt felaktiga. Sverigedemokraterna gör inte skillnad på vård för folk på grund av religiös, etniskt eller sexuell läggning.

Ingen människa väljer sin sexuella läggning. Trakasserier och diskriminering mot människor på grund av deras sexuella läggning är oacceptabelt och skall rättsligt beivras.

Vi anser också självklart att akutvård ska ges även till papperslösa. Vad vi dock vänder oss emot är att papperslösa som uppe-håller sig illegalt i landet får subventionerad vård, utan de ska likställas med utländska medborgare på tillfällig vistelse i Sverige.

Sverigedemokraterna vill sänka gränsen för rätt till abort från vecka 18 till vecka tolv. Det är en mer allmän hållning inom EU. Vi ser med stor oro på de höga aborttalen.

Vi vill få till stånd en nationell handlingsplan för att minska aborttalen. Partiet förordar, liksom de flesta länderna i Europa, fri abort fram till den tolfte graviditetsveckan.

För abort efter den tolfte veckan till följd av medicinska eller andra tungt vägande skäl ska det krävas tillstånd av Socialstyrelsen.

Vi vill även införa en samvetsklausul. Ingen person, sjukhus eller institution ska tvingas, hållas ansvarig för, eller på något sätt diskrimineras för att man på grund av samvetsbetänkligheter inte vill utföra eller medverka till abort, dödshjälp eller någon handling som kan orsaka döden för ett mänskligt foster eller embryo.

Vi beklagar att Vårdförbundet inte tar större ansvar och låter oss komma till tals och får tala om för dess medlemmar vad vi verkligen står för.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons