Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD: Västerås ”Stora Koalition” har sett sina bästa dagar

Ulla Persson led nederlag i kommunfullmäktige i torsdags, vilket föranledde henne att i VLT utbrista: ”Det är synd om västeråsarna att någon använder fullmäktige som en hämnd.”

Annons

Jag är böjd att hålla med henne; visst är det synd om västeråsarna. Och synd om dem har det varit i nästan två år nu.

Efter valet 2010 formerade Ulla Persson (S) och Elisabeth Unell (M) den ”Stora Koalitionen” med syfte att blockera och utestänga oss sverigedemokrater, som hade fått en vågmästarställning, från all insyn och allt inflytande.

Unell frånhände sig makten i Västerås och lade den i knät på Persson. Därpå sydde damerna ihop en politisk konstruktion vars konsekvens blev att likhetstecken sattes mellan sådana politiska ytterligheter som vänsterpartister och moderater. För att få alla partier att kliva ombord på detta politiska tivoli sockrade man generöst med utdelning av kommunalrådsposter hit och oppositionsrådsposter dit.

Den stora koalitionen blev firma Unell/Perssons hämnd på västeråsarna i allmänhet och hämndens bannstråle drabbade i synnerhet de cirka 4 500 västeråsare som hade röstat på Sverigedemokraterna. Då, hösten 2010, satt minsann inte respekten för demokratin, för väljarna, för vårt parti och för våra mandat i högsätet hos Ulla Persson.

Nu visar sig emellertid sprickorna i muren; det dinosauriebygge som koalitionen är går mot sin undergång. Samarbetet inom koalitionen har gnisslat hela tiden men nu börjar det att bli dags att en efter en kapa förtöjningarna till de moderata och socialdemokratiska moderskeppen. Sanningens minut — nästa val — är blott två år avlägset och nu gäller det att positionera sig inför den drabbningen.

I torsdags kunde vi sverigedemokrater för första gången spela roll och utnyttja vår vågmästarställning. Vi kommer — precis som tidigare — att vara den vanlige västeråsarens röst i fullmäktige.

Vi arbetar för Västerås alla arbetarfamiljer, för ensamstående föräldrar, för arbetslösa och sjuka och för de mångtusende fattigpensionärerna.

Hittills har Ulla Persson svävat fram som på ett nybonat golv men det finns anledning att tro att det blir ändring på den saken.

Koalitionen har sett sina bästa dagar, vi sverigedemokrater är här för att stanna och den fortsatta resan kan bli gropig.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons