Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se upp med Socialdemokraternas skattehöjningar

Sedan Alliansen kom till makten hösten 2006 har regeringen drivit en ansvarsfull ekonomisk politik, med fokus på ordning och reda i statens finanser.

Annons

Trots en sjuårig lågkonjunktur har den ekonomiska utvecklingen i Sverige varit förhållandevis god.

Medan andra länder genomlidit recession har 200 000 nya arbeten skapats. Bruttoskulden uppgår i dag till 38 procent av BNP, en avsevärt lägre nivå än EU-snittet på 85 procent.

Skuldsättningen är i stort sett oförändrad sedan 2006 trots finanskrisens effekter.

I tider av recession gäller att det stimulera ekonomin och öka bruttonationalprodukten så mycket som möjligt. Regeringen har därför valt att ha ett underskott i budgeten för 2014.

Det stimulerar ekonomin genom ökad konsumtionen i samhället. Köpkraften kan öka väsentligt vid ett underskott, som i sin tur bidrar till högre tillväxt och fler jobb.

Genom att flera arbetar i Sverige ökar också resurserna till vår gemensamma välfärd. Oavsett hur man väljer att mäta har anslagsökningen i reella termer varit mycket omfattande.

Under Alliansen har anslagen till skola, vård och omsorg ökat med 60 miljarder.

Socialdemokraterna har inte förstått hur nationalekonomi fungerar. De har heller inte kunnat presentera ett samlat och ansvarsfullt alternativ till Alliansens politik.

Istället kan deras löften till väljarna sammanfattas med tiotals miljarder i skattehöjningar. Oklart hur många tiotals miljarder.

Udden i denna skattehöjarpolitik riktar Socialdemokraterna mot våra unga i form av höjda arbetsgivaravgifter och restaurangmoms.

Regeringens åtgärder för att möta finanskrisen och lågkonjunkturen har varit rätt för Sverige. Regeringen räknar med ett mindre budgetunderskott under 2015 och att arbetsmarknaden förbättras i takt med att ekonomin gradvis stärks.

Sverige behöver fortsatt en ansvarsfull ekonomisk politik som värnar de offentliga finanserna. Då stärker vi välfärden ytterligare och ökar förutsättningarna för våra unga att få arbeten i såväl Västmanland som landet i stort.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons