Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sigge Synnergård (FP): S och V är ”tondöva”

Annons

Mellan Hallstahammar och Kolbäck finns det två halvfärdiga cykelvägar på var sin sida om Kolbäcksån. Den ena är halvfärdig från Kolbäck till Hallstahammar, den andra är halvfärdig mellan Hallstahammar och Kolbäck.

Nu finns det planer på att det ska bli ”hel” cykelväg mellan Hallstahammar och Kolbäck och vidare mellan Kolbäck och Strömsholm. Alla är överens om att det behövs mer cykelvägar i vår kommun. Det stora problemet är att Socialdemokraterna och Vänsterpartiet vill börja i fel ände. De prioriterar sträckan Kolbäck och Strömsholm i första hand. I en debatt i kommunfullmäktige sade kommunalrådet att det finns en plan (från 2007) på vägsträckan mellan orterna, så nu bygger vi den först var kommunalrådets slutreplik.

Det finns en plan på cykelväg mellan Eriksberg och Kolbäck sedan slutet av 1980-talet, och ett genomförande av den planen skulle innebära att det blev en hel cykelväg mellan Hallstahammar och Kolbäck. En cykelväg som är efterfrågad och efterlängtad, över 1600 namnunderskrifter finns dokumenterat som verkligen visar att det finns ett stort behov av den cykelvägen.

I stället för att bygga den cykelväg som är billigast och mest efterfrågad, så tänker Socialdemokraterna och Vänsterpartiet bygga den cykelväg som är dyrast och minst efterfrågad.

Att man inte lyssnar på oppositionen är ingen större överraskning, men att Socialdemokraterna och Vänsterpartiet inte lyssnar på sina egna är en gåta. Vi kan ta Hyresgästföreningen till exempel, som arrangerar cykelturer Hallstahammar-Kolbäck-Hallstahammar varje sommar. Hur säker blir deras cykelturer när Socialdemokraterna och Vänsterpartiet föredrar att bygga cykelväg mellan Kolbäck och Strömsholm?

En förklaring kan vara att de styrande suttit vid makten alldeles för länge, så att de till slut blivit tondöva.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons