Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjuksköterskebristen inom psykiatrin är akut

Annons

Rådande personalsituation inom Region Västmanland väcker både oro och frågor. Sjuksköterskebristen verkar inte vara på väg att lösas, tvärtom. På vår arbetsplats på en sluten psykiatrisk avdelning är situationen mycket ansträngd. Inte sällan är man ensam sjuksköterska, trots att vi borde vara minst två. Uteblivna vårdplaner, kraftigt minskad patientnära vård, ökad vid-behovs-medicinering i stället för vårdande samtal och minskad kontinuitet i vårdprocessen är endast några av många exempel på hur sjuksköterskebristen påverkar vården och patientsäkerheten negativt. Vårdkvalitén för våra patienter inom psykiatrin sjunker i samma takt som sjuksköterskornas ork och arbetsglädje.

Det finns flera exempel på sjuksköterskor som slutat och börjat arbeta hos annan arbetsgivare med många tusen kronor mer i lön per månad. Ansökningar till lediga tjänster inom verksamheten är få eller inga. Regionen försöker släcka bränder med hyrsjuksköterskor. I dagsläget är även dessa svåra att rekrytera. Kontinuerligt, flera gånger i veckan, erbjuds personal att ta extrapass mot övertidsersättning, en mycket kostsam åtgärd som borde vara kortsiktig men som inte är det.

Våra hyrsjuksköterskor är kompetenta och innebär naturligtvis en avlastning för oss. Men att år efter år lägga enorma summor på hyrpersonal, i stället för att göra märkbara förändringar för ordinarie sjuksköterskor, tänjer förstås på vårt tålamod och vår lust till lojalitet. Vi är inga ekonomer och ställer därför den självklara frågan; varför höjs inte sjuksköterskornas löner? Varför är denna budget alltid strängt begränsad när verksamheterna skriker efter oss? Hur är det möjligt att skapa ett enormt budgetunderskott för att betala bemanningsföretag, men inte ordinarie personal så att dessa stannar kvar och bidrar till hög och hållbar vårdkvalitet?

Styrande landstingspolitiker skrev i en debattartikel i VLT för ett år sedan: Personalen är vår viktigaste resurs för att upprätthålla och utveckla en patientsäker vård med hög kvalitet. Vidare skrev de: Vi arbetar med frågan i landstinget, men också genom SKL. Förstår man problematiken med hyrpersonal inser man också dess komplexitet. (VLT, 15 augusti 2016). Vi borde inte behöva nämna den uppenbara logiken i att antal sjuksköterskor som stannar kvar i Region Västmanland och antal kronor i lön går hand i hand enligt ett linjärt samband. Det är inte komplext. Det är enkelt.

Det är till exempel också enkelt att inse att arbete varannan helg generellt sett inte är särskilt attraktivt. Under en kort period har man i vår verksamhet haft tillräckligt många sjuksköterskor att helgpassen skulle kunna ha reduceras. Chansen togs inte med konsekvensen att sjuksköterskor bytte arbetsplats eller gick ner i arbetstid. Vi vill dock nämna att man lyckats reducera helgpassen på flera avdelningar.

Situationen är som bekant inte nytillkommen, utan fortgår år efter år. Det bör skattebetalarna vara medvetna om. Datum sätts då hyrpersonal ska vara ett minne blott, datum som passerar och skjuts fram. Vad gör ansvariga politiker och chefer åt situationen? Förklara gärna komplexiteten för oss.

Vi vill passa på att uppmuntra sjuksköterskor att arbeta hos oss. Psykiatrin är samtidigt en rolig och stimulerande arbetsplats som står inför förändringar som kan bli mycket bra om man kommer tillrätta med personalsituationen. Här finns möjlighet att gå specialistutbildning inom psykiatri med bibehållen lön.

Frida Fogelström Psykiatrisjuksköterska

Katarina Redefalk Psykiatrisjuksköterska

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons