Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart kan vi få vård i Stockholm

Moderata landstingspolitiker vill att västmanlänningar ska få ha sin vårdcentral i Stockholm.

Annons

Från och med den första juli kommer västmanlänningar att ha möjligheten att lista sig på en vårdcentral i Stockholms län och stockholmare hos vårdcentraler i Västmanland. Detta är ytterligare ett steg i politiken för en bättre arbetslinje och kommer främst att underlätta för alla de tusentals som pendlar till och från arbetet över länsgränsen.

Alliansen arbetar hela tiden med att förbättra sjukvården och göra den mer tillgänglig. Vi har infört vårdval i våra landsting under förra mandatperioden, vilket har lett till kortare köer, ökad tillgänglighet och fler vårdcentraler.

Dessutom kan man nu välja till eller välja bort en vårdgivare man inte trivs med. Detta trots Socialdemokraternas högljudda protester om att politiker hellre ska få bestämma var du ska få vård.

Nu vill vi ta nästa steg i vårt arbete för att underlätta vardagen för människorna i Västmanlands och Stockholms län.

Pendlandet innebär att lång tid varje dag spenderas på tåget eller i bilen, vilket kan göra det svårt att få ihop livspusslet. Behöver man dessutom uppsöka en vårdcentral kan stora delar av dagen går förlorad.

Att kunna gå till vårdcentralen på lunchen i stället för att behöva ta halva dagen ledigt för ett läkarbesök sparar tid och pengar. Detta kommer att underlätta för den som bor nära en länsgräns och därför kan ha det enklare att ta sig till en vårdcentral i grannlandstinget.

Därför fattar i dag Stockholms läns landsting beslut om ett avtal med Landstinget Västmanland för att det, från och med den första juli, ska vara möjligt att lista sig på en vårdcentral i Stockholm även fast man bor i Västmanland och vice versa. Den 18 juni väntas beslut fattas om detta i Västmanland.

Vi moderater kommer alltid att stå upp för människan gentemot systemen, detta oavsett om vi är i majoritet eller i opposition. Genom detta avtal tar vi ännu ett steg framåt i denna anda. I framtiden hoppas vi sluta avtal även med andra landsting så att fler får den här möjligheten.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons