Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snäv människosyn

Annons

Jag förundras ofta över vissa politikers och ledarskribenters syn på oss jobbjägare (i officiellt språkbruk arbetslösa).

De driver tesen att vi lever ett bekvämt liv med gott om pengar att spendera.

Hur ska man annars tolka dessa ständiga återupprepanden av "att sänker vi ersättningen i arbetslöshetsförsäkringen" alternativt som VLT skrev den 23 september "Fler kommer att finna det lönsamt att gå från bidrag till arbete" och den 26 september "En rejäl skattesänkning för att locka ut fler i arbete".

Jag garanterar att "vi behöver inte finna det lönsamt att gå ut i arbete" för vi visste redan innan vi gick ut i ofrivillig arbetslöshet att vi förlorade ekonomiskt på det plus att vi även förlorade en mycket viktig social bit.

Vilka jobb ska vi lockas ut i?

När ska det gå upp för dessa testuggare att bristen inte finns hos oss som dagligen lägger ner timmar på att jaga jobb, bristen finns i antalet lediga jobb att söka som i sin tur leder till att antalet ansökningar oftast kan räknas i 100-tal på varje jobb.

Om det "bara" kan skapas fler riktiga arbetstillfällen lovar jag att problemet försvinner av sig självt.

Dessa testuggande politiker samt anonyma ledarskribenter måste för övrigt ha våldsamt tråkiga jobb eftersom det i deras värld bara finns en anledning att jobba, nämligen att få ut en rejäl lön varje månad.

Samma politiker som i många fall dessutom finner det helt i sin ordning att som exempel gå i pension efter tolv år i riksdagen, och ingen dålig pension heller; i runda slängar 30 000 kronor. Så mycket har jag aldrig dragit in på en månad under ett fyrtioårigt arbetsliv!

Duger inte det vanliga pensionssystemet?

Lars Erikson, Skultuna

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons