Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialdemokrater: Lyssna till Västerås Friidrott!

Hur behandlas idrottsrörelsen av den moderatstyrda majoriteten Västerås stad? Med tanke på turerna kring Västerås Friidrott finns det skäl att undra.

Annons

Styrelsen för Västerås Friidrott har bekymmer med att få ekonomin att gå ihop. Det har man länge velat diskutera med den styrande majoriteten i Västerås stad.

I mejl till majoritetens ledande moderater Elisabeth Unell och Mikael Damsgaard har man varit tydlig med att man velat diskutera föreningens ekonomiska bekymmer. Den 17 december skriver man i ett mejl att det finns en påtaglig risk för att verksamheten skulle läggas ned.

Trots det orkade inte vare sig Unell eller Damsgaard med att svara på nödropet från friidrottsstyrelsen. Och oppositionen fick naturligtvis inte veta något alls. Snacka om arrogant beteende!

Det var först när friidrottsklubbens ekonomiska problem läckte till medierna som majoriteten bevärdigade sig med frågan. Mikael Damsgaard fick offentligen be om ursäkt och lova att träffa företrädare för friidrottsklubbens styrelse för att prata om problemen.

Vi tycker att majoriteten har behandlat friidrottsklubben anmärkningsvärt nonchalant.

Knackar en förening med 1 000 medlemmar på stadshusporten för att få prata om sina problem borde majoriteten ha tagit emot dem snarast. De borde också sökt efter en lösning på problemen tillsammans med oss i oppositionen.

Skulle en aktiv idrottsklubb som Västerås Friidrott tvingas lägga ned sin verksamhet vore det en katastrof för hundratals barn och ungdomar och deras föräldrar. Vi socialdemokrater vill ha friidrotten kvar. Vi är därför beredda att söka konstruktiva lösningar på klubbens problem.

Ett rikt och mångsidigt föreningsliv är en stor tillgång för Västerås och västeråsarna. Aktiva barn- och ungdomsföreningar som Västerås Friidrott gör stora insatser för att engagera och aktivera våra barn och ungdomar.

Idrottsrörelsen och annat föreningsliv bygger mycket på omfattande ideella insatser från ledare och förtroendevalda. Det är väldigt värdefullt. Samtidigt behöver idrottsrörelsen även stöd från kommunen med flera intressenter. Detta är vi beredda att utveckla i en positiv dialog med idrottsrörelsen.

Ulla Persson

oppositionsråd

Kristiina Pousar

idrottsansvarig

i kultur-, idrotts- och fritidsnämnden

Tommy Levinsson

gruppledare

i tekniska nämnden

Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons