Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialdemokrater: Många varsel i länet - var är regeringen?

Under hösten har vi med stigande oro följt den allt sämre konjunkturen med enligt oss allt allvarligare ekonomiska framtidsutsikter för landets kommuner och landsting. Vårt län är inget undantag.

Annons

I Västmanland har 970 personer varslats från sina jobb under november månad.

December ser inte ut att bli mycket bättre. Detta är en kraftig ökning jämfört med motsvarande period förra året då 143 personer varslades. Andelen nyanmälda platser hos Arbetsförmedlingen minskar. Arbetsförmedlingen visar på att 2009 kommer bli ett år med en fortsatt försvagad arbetsmarknad med minskad sysselsättning och ökad arbetslöshet. Västerås, som i vårt län har en generellt sett hög arbetslöshet, har ännu inte drabbats av stora varsel. Men eftersom vi vet att Västerås alltid slår igenom i denna typ av statistik något senare än övriga länet, så finns skäl att känna oro även här.

I vårt län samordnar vi kommunala och landstingsfrågor som är av gemensamt intresse, i Västmanlands Kommuner och landsting, VKL. Till denna styrelse har vi skrivit ett brev där vi uppmanar styrelsen att skriva till regeringen med förhoppning att ansvarigt statsråd besöker länet och träffar varslade, fackliga organisationer och företagare som tvingats varsla.

Att regeringens företrädare lyst med sin frånvaro på orter i vårt län som drabbats känns märkligt och gör oss besvikna. Vi hoppas att VKL:s styrelse ser allvaret och tillskriver regeringen.

ROLF HAHRE

LARS ERIKSSON

ULRIK LARSSON

ordförande för socialdemokraterna

i Hallstahammar, Västerås respektive Köping

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons