Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialdemokrater: Vi vill göra Västerås till möjligheternas stad!

Annons

Västerås är en fin stad att leva i. Vi socialdemokrater har tillsammans med andra krafter byggt vår stad stark med gemensamma resurser. Det har skett mycket i Sverige och Västerås under den gångna mandatperioden. Västerås är i dag en kallare stad att leva i än för fyra års sedan. Det vill vi ändra på.

Många svåra frågor kräver sin lösning. I en tid av stora kriser är det viktigt att lyfta blicken och se möjligheterna. Vi vill ta ansvar för Västerås ekonomi och se till att de gemensamma resurserna fördelas så de är till nytta för både människornas och stadens utveckling.

Vi Socialdemokrater erbjuder ett nytt ledarskap för Västerås för att klara utmaningarna. Ett ledarskap där vi i samtal med västeråsarna formar vår framtida stad. Vi har redan samtalat med tusentals innevånare i Västerås och kommer nu att intensifiera det arbetet. Därför kommer vi att fortsätta det samtal vi startat med västeråsarna. Vi söker ett förtroendefullt samarbete för en rödgrön politik. Vi inbjuder röda och gröna partier att delta i ett arbete för att skapa en gemensam politisk plattform och bra former för samarbetet.

Vi vill utveckla Västerås som regionalt centrum för tillväxt, forskning och utveckling. Västerås ska vara en drivkraft i vår region och gärna en framtida regionhuvudstad. Vi vill stärka utbildningsstaden Västerås och ta vara på fördelarna med att vara en mångkulturell stad. Vi står för en politik som sätter rätten till arbete, jämlikhet och en bättre miljö främst. Det ska kännas lockande att flytta hit för det staden kan erbjuda av bra boende i blandad bebyggelse, vackra omgivningar och levande kulturliv.

I Västerås ska det vara tryggt att bo, se barnen växa upp och veta att det finns en god omsorg den dag vi behöver.

Vår stad står inför stora utmaningar. Färre ska försörja fler. Samtidigt riskerar många att hamna utanför arbetsmarknaden. Om vi ska klara välfärden måste en ny politik för Västerås leda till att de som står utanför rustas så att de kan ta de jobb som nu blir lediga. Omställningen till en miljömässigt hållbar utveckling som vi nu är mitt i är en språngbräda för att skapa nya jobb.

Vi är mitt inne i en global ekonomisk kris som drabbat Sverige hårt med hög arbetslöshet och minskad tillväxt. Därför blir de närmaste åren kärva ekonomiskt.

Den politik som vi går till val på som vi nu presenterar, kommer att genomföras i den takt som ekonomin tillåter. Vi kommer aldrig att äventyra Västerås stads goda ekonomi. Det har vi visat under tidigare och det vill vi med fortsätta att visa om vi får väljarnas förtroende.

Lars Eriksson

ordförande, Socialdemokraterna i Västerås

kandidat i valet till riksdagen

Ulla Persson

förstanamn på listan i valet

till Västerås kommunfullmäktige

Anders Teljebäck

andranamn på listan i valet

till Västerås kommunfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons