Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialdemokraterna stoppar huvudet i sanden

Trötta socialdemokrater abdikerar från sitt ledaruppdrag om skolan i Hallstahammar

Annons

När man läser socialdemokraternas inlägg i VLT 21 mars 2014 med rubriken “Folkpartiet bör sluta slå mot allt och alla” får man bilden av att Folkpartiet klagar på allt och aldrig kommer med konstruktiva förslag om hur skolan i Hallstahammar borde utvecklas.

Det är precis tvärtom. Folkpartiet har under den senaste mandatperioden ensamt eller tillsammans med övriga Allianspartier lagt en mängd förslag kring hur skolan i Hallstahammar borde utvecklas:

•Vi har föreslagit att göra Tunboskolan till en 4-9 skola

•Vi har föreslagit att Lindboskolan blir en 7-9 skola

•Vi har föreslagit att göra F-6 skolor på Näslund, Strömsholm, Nibble och Fredhem

•Vi har föreslagit högre löner till duktiga lärare och en generell löneökning för alla lärare

•Vi har föreslagit en satsning på behöriga lärare

•Vi har föreslagit fler karriärmöjligheter för lärare

•Vi har föreslagit minskad administration för lärare

•Vi har föreslagit profilskolor

Folkpartiet och alliansens politik innebär höga förväntningar på att skolan ska lyckas. Alla elever i Hallstahammar förtjänar en bra skola där framtiden börjar i klassrummet.

Under den här veckan lägger vi dessutom konkreta förslag för att lyfta Tunboskolan.

Socialdemokraterna vill att vi ska kliva ner från motståndarbänken och ge skolan stabilitet. Enligt min mening fortsätter Socialdemokraterna att gömma huvudet i sanden medan fler elever väljer andra alternativ och kunskapsresultaten sjunker.

Det är beklämmande att ansvariga socialdemokrater inte tar problemen i skolan på allvar utan tycker att vår kritik är befängd och löjlig. Det är våra barns framtid det handlar om. Hur länge till ska Socialdemokraterna svika våra elever?

Jag vill ha en politik som tar ansvar för skolan och gör aktiva insatser för att alla elever ska nå kunskapsmålen. Jag vill ha en skola där alla elever får det stöd de behöver genom fler speciallärare.

Jag vill ha en skola där kunskap står i fokus och där man aldrig av kvalitetsskäl ska behöva välja någon annan skola.

De vikande kunskapsresultaten i Hallstahammar måste vändas. Det görs inte med trötta socialdemokrater som abdikerar från sitt ledaruppdrag och stoppar huvudet i sanden.

Om socialdemokraterna menade allvar med att de vill ha med oss i matchen hade de tagit till vara på våra förslag och själva aktivt drivit på skolutvecklingen i Hallstahammar. I stället hackar de ner på oss som kommer med konstruktiva förslag.

Det behövs politiker som ser och som vill lösa problemen. Det behövs politiker som tar ansvar och som får saker att hända. Jag blev inte politiker för att sitta på avbytarbänken eller i Socialdemokraternas knä.

Jag gick in i politiken för att jag vill förbättra Hallstahammar. Jag vet att jag kan få saker att hända och jag menar allvar med att jag vill ha en skola i toppklass.

Den 14 september är det val. Då får väljarna i Hallstahammar rösta på den de tror bäst kan leda skolutvecklingen i Hallstahammar.

Jag är redo!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons