Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sparsmakad skyltning bäst

Claes Kugelberg (M), Henrik Östman (FP) och Eric Söderberg (KD) i byggnadsnämnden kritiserar den 9 december oss rödgröna för att vi avslagit en bygglovsansökan för en skylt på Centra.

Annons

De menar att den som söker bygglov vet bäst vad som gagnar den egna verksamheten.

Med den argumentationen behövs inte någon byggnadsnämnd. Ingen söker väl bygglov för något som man inte tror på? Byggnadsnämndens uppgift är att ta ett helhetsgrepp på stadsbyggnadsfrågorna och ibland kommer helhetssynen i konflikt med det enskilda intresset.

Vi rödgröna värnar en vacker stad med sparsmakad skyltning och vi tror att det i förlängningen är till gagn för alla företagare. Blir det för många skyltar ser man till slut inte de enskilda skyltarna utan det blir bara ett gytter.

I det här fallet så har sökande redan en väl synlig skylt ovanför sin entré och ytterligare skyltar skulle strida mot fastighetsägarens eget skyltprogram.

Så när ni gör gällande att ni minsann förstår er på hur företag måste marknadsföra sig, så visar ni samtidigt att ni inte förstår er på hur en fastighetsägare kan resonera. Vi rödgröna i byggnadsnämnden försöker göra kloka avvägningar i varje enskilt fall med syfte att göra staden vacker och trivsam så att västeråsare och besökare vill flanera och ta del av stadens utbud.

Det tror vi gynnar både västeråsarna och det lokala näringslivet.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons