Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Staffan Anger (M): Utanförskapet i Västmanland har minskat

Annons

Valet den 19 september var ett val kring jobben. Om hur vi kan få fler som vågar anställa, fler som lämnar utanförskapet och fler som träder in i arbetsgemenskapen.

Moderaterna har en tydlig idé om hur vi vill att Sverige ska utvecklas. Alla som kan arbeta ska få möjlighet att göra det efter sin egen arbetsförmåga. Vår politik för full sysselsättning har utgjort en hörnpelare sedan Alliansen vann regeringsmakten 2006. Under lång tid hade den förda politiken snarare riktat in sig på att gömma undan människor i olika typer av åtgärder, än på att hjälpa människor tillbaka till arbete och egen försörjning.

Trots den värsta ekonomiska krisen på 80 år så minskar utanförskapet i Västmanlands län. Minskningen av antal personer försörjda med sjukpenning och i arbetslöshet står för den största delen, medan förändringar vad gäller personer som försörjs genom ekonomiskt bistånd (socialbidrag) ökar något, bland annat till följd av den internationella finanskrisen. Totalt minskar utanförskapet med 6 183 helårspersoner.

Under kommande mandatperiod vill Alliansen fortsätta arbeta för att sänka trösklarna till arbetsmarknaden och minska utanförskapet. För att påskynda återhämtningen efter den internationella finanskrisen vill vi moderater gå vidare med ett jobbpaket som innehåller förstärkta insatser för coachning, praktik och utbildning med över 3 miljarder kronor under 2011 och 2012.

Totalt innebär förslagen över 31 000 nya platser i coachning, praktik och utbildning kommande år. Därutöver tillförs Arbetsförmedlingen ytterligare resurser till sitt huvuduppdrag, nämligen att förmedla jobb.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons