Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenskt Näringsliv: Fokusera på framtidens möjligheter 

Ännu ett år har snart passerat och ett nytt står för dörren. Tiden kring jul och nyår ger tid för reflektion, men också för tankar inför framtiden.

Annons

Lågkonjunkturen har påverkat många företagare och deras medarbetare. Många orter i vårt län har drabbats hårt när före-tagen, stora som små, tvingats säga upp medarbetare.

Trots att många nu ser ljuset i tunneln kommer återhämtningen ta lång tid i många branscher. Därför vill vi mana till försiktighet och till lokala avtal, i stundande avtalsrörelse, så att hänsyn till varje enskilt företags för-utsättningar tas. För många är utrymmet för löneökningar obefintligt under 2010. I Västmanland uppger över 80 procent av företagarna i vår företagarpanel att de är mycket oroade för att löneökningarna kommer bli för stora. Generella löneökningar kommer att leda till fortsatta varsel och det är ett vägval vi inte har råd med.

Med historien i minnet kan vi vara förvissade om att även denna lågkonjunktur kommer att följas av en uppgång. Men en förutsättning är att alla agerar klokt och förvaltar resurserna rätt. Gör vi det har vi goda chanser att stå väl rustade i en uppgång. Detta kräver kreativa företagare som vågar och kan expandera. Det kräver också ett modigt och visionärt politiskt ledarskap. Jag förväntar mig att valrörelsen ger svar på vad de två

regeringsalternativen verkligen vill uppnå och på vilket sätt de tänker agera för ett bättre företagsklimat.

När vi blickar framåt behöver vi sätta fokus på möjligheterna. Ta ungdomsarbetslösheten som exempel. I vårt län är 21 procent av ungdomarna mellan 18 och 24 år utan arbete. Unga som ännu inte tagit steget in på arbetsmarknaden tillhör historiens bästa generation. De har en god grundutbildning, är språkkunniga, tekniskt bevandrade och de tänker nytt.

Det är ett enormt resursslöseri för alla om vi inte har förmåga att ta tillvara de ungas kompetens. En stelbent arbetsmarknad med höga ingångslöner är ett par av orsakerna till att Sverige som nation får stå i skamvrån, som ett av länderna i Europa med högst ungdomsarbetslöshet.

Men nya tider kräver nya lösningar. Därför behöver vi släppa in ungdomarna! På Svenskt Näringslivs initiativ www.generationen.se kan vi följa unga entreprenörer som berättar om sitt liv som företagare och arbetsgivare och har synpunkter på hur framtiden kan

formas.

De företagare jag mött under året och som tvingats varsla medarbetare om uppsägning säger att det är ett av de tyngsta besluten de fattat som företagare. Samtidigt som de tvingas till sådana beslut måste de blicka framåt.

I Västmanland uppger 81 procent av företagarna i vår företagarpanel att de känner oro för att de efter en personalminskning inte kommer att ha kvar den bästa kompetensen. Det sätter lagstiftningen stopp för. En tyd-ligare fokusering på kompetens, i stället för anställningstid, både i lagstiftning och i avtal, skulle vara en viktig åtgärd för ett starkare näringsliv som kan utvecklas och på sikt göra att fler vågar anställa och att fler har ett jobb att gå till.

Kristider föder kreativitet. I många företag formas nu nya strategier för att nå bättre konkurrensförmåga, nya marknader och skapa bästa möjliga organisatoriska förutsättningar för framtiden. I politiken omprövas traditionella ställningstaganden i synen på skatter, på energiförsörjning, på utbildningssystemet och i arbetsmarknadspolitiken. Olika politiska partier utropar sig till småföretagens vänner. När vi synar partiprogrammen är det ofta mer återhållsamma, vilket gör att företagsamhetens röst måste fortsätta att vara både tydlig och stark.

regionchef Svenskt Näringsliv,

Västerås

Kristin Lahed

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons