Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveriges ohälsosamma miljöpolitik

Annons

Sverige är inget lätt land att leva i för de tiotusentals kvicksilverförgiftade människorna. Hur blir man då kvicksilverförgiftad? Ja, det är egentligen inte så märkligt om vi betänker att miljontals svenskar bär omkring på tonvis med kvicksilver inopererat i kroppen några centimeter från hjärnan. Kvicksilver har ju länge förekommit i amalgam som lagningsmedel i våra tänder och varit godkänt för detta ändamål av staten och dess myndigheter, trots att det är ett av våra allra farligaste miljögifter.

Efter att själv ha drabbats av ett antal symtom och gått igenom en amalgamsanering, har jag fått anledning att fundera och reflektera över flera saker. Varför har vi i Sverige ett politiskt system och en myndighetsutövning som förhindrar läkare att snabbast möjligt hjälpa de kvicksilverförgiftade till rätt behandling, alltså amalgam-sanering?

Här måste man som kvicksilverförgiftad själv komma på orsaken, för hur många gånger man än söker läkare för diverse kvicksilverrelaterade symtom kommer de troligen aldrig fram till slutsatsen ”kvicksilverförgiftad av tandamalgam”. En förutsättning för att den drabbade ska kunna diagnostisera sig själv, kan vara att denne råkar snava över en hjälporganisation för tandvårdsskadade och på så sätt kan få del av den långa symtomlistan. Om man har ett knippe av dessa symtom talar mycket för kvicksilverförgiftning.

Det är över tio år sedan jag fick mina sömnbesvär och sex år sedan jag fick mina extrema smärtori nedre ryggen som strålade ner i benen. Ibland har jag undrat om jag haft någon begynnande cancersjukdom med tanke på mina extrema trötthetsperioder. Men nej då, proverna vid läkarbesök visade att jag var frisk. Läkarbesöken har bara lett till en förlängning av lidandet.

I Sverige har man som kvicksilverförgiftad inte rätt till någon sjukersättning, såvida patienten inte accepterar andra diagnoser som mer syftar på symtomen i stället för orsaken.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons