Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta ansvar för er förda skolpolitik

De rödgröna ogillar den 7 maj min kritik kring hur de skött skolan. Inte ett ord om de sjunkande resultaten, vidare tonar de ner att lärarna går på knäna.

Annons

Sedan de rödgröna tog över har barngrupperna kraftigt ökat i förskolan. Lärartätheten har sjunkit och skolresultaten ligger under riksgenomsnittet.

Regeringen finansierar fortbildningen Lärarlyftet, Matematiklyftet, aviserar en halv miljard kronor till en lässatsning och ett lågstadielyft för fler speciallärare.

Resurser anslås till vuxenutbildningen som gynnar Västerås och drygt 200 förstelärare kommer få högre lön efter vår reform. Lokalt inför valet prioriterar vi skolans kunskapsuppdrag, speciallärare, lärarlöner och rätt ämneskompetens.

Lärarförbundet hotar anmäla staden då arbetsmiljön är kritisk, vi lyfter detta i kommunfullmäktige. Vi har föreslagit en översyn så att skolpengen hamnar rätt, rödgröna avslog detta.

Folkpartiet utmanar Socialdemokraterna om skolan, ännu ingen respons. Efter de alarmerande resultaten i grundskolan har undertecknad begärt en extra skoldebatt i Västerås kommunfullmäktige - kommer den beviljas?

De rödgröna glömmer att de styr i minoritet och är beroende av Folkpartiets stöd. Att lärarlönerna fanns med i förra budgeten är Folkpartiets förtjänst.

Oklara majoriteter är inte bra för demokratin, vi går till val på att styra med alliansen. Till skillnad från dagens makthavare som genomför besparingar gör Folkpartiet prioriteringar på förskola, skola och högre lärarlöner i vårt valprogram.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons