Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Teknikbyns Byalags styrelse: Byn måste börja växa igen

Evert Jonsson, Teknikbyns förre vd, sätter fingret på den springande punkten. Just nu växer inte Teknikbyn! De senaste tre åren är det till och med en liten minskning av antalet företag och medarbetare i byn.

Annons

Det är ingen tvekan om att det var fart på byn under Jonssons ledning. Frågan är varför det har stannat av.

Det tog nästan ett år att tillsätta en ny vd, sedan tar det oftast något år innan efterträdaren blivit varm i kläderna. Detta kan vara en del av förklaringen. Åren efter Jonssons avgång lämnade många företag byn, mycket på grund av att Teknikbyn inte motsvarade förväntningarna. Men nu är en ny vd på plats och sliter hårt för att vända trenden.

Vi som är aktiva i Bya-laget (Teknikbyföretagens medlemsförening) kan konstatera att Magnus Lundin, den nuvarande vd:n, på många sätt gör ett utmärkt jobb. Det framgångsrika Kickstartprogrammet för nystartade företag går vidare. En inkubator för spetsföretag har dragits igång. Det blir alltmer hjälp och stöd i form av utbildning och coachinsatser till de företag som har etablerat sig i byn. Teknikbyn har börjat leverera igen!

Det som nu krävs är att tempot höjs för att fullfölja alla goda intentioner. Det krävs också en aktiv rekrytering av etablerade bolag till byn. Vi från Byalagets styrelse följer utvecklingen och är beredda att vara en pådrivande kraft på Teknikbyns ledning för att trycket inte ska sjunka igen.

Om ledning, styrelse och medlemsföretag drar åt samma håll har vi alla förutsättningar att på nytt bli Sveriges snabbast växande teknikpark.

Rolf Hellström

Stefan Sturesson

Teknikbyns Byalags styrelse

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons