Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Torsten Hober: Upphandling onödig och oförnuftig

Annons

Det är ganska märkligt hur svårt det är för politiker att sätta sig in i hur "andra" människor tänker. Elisabet Fridén (kd) bemödar sig hela tiden att om och om igen hävda nämndens uppfattning - till varje pris!

Jag har försökt förklara, att kriterierna för ett förnuftigt beslut måste vara att berörda funktionshindrade är helt nöjda med nuvarande ordning. Ett skäl till upphandling borde vara att verksamheten på något sätt brister eller är för kostsam. Inget av detta har anförts - bara att "upphandlingsplanen antagits utan reservation av något annat parti."

Men upphandlingsplanen omfattar en mycket speciell typ av personer, som under lång tid och med närståendes information och kunnig ledning, kommit igång med sin verksamhet och är mycket nöjda med den. De vill inte ens ha semester! Och ändå envisas sociala nämndens tjänstemän och säger att de vet att upphandling kan medföra nya erfarenheter.

Det är de anhöriga som är de viktigaste experterna. De har under lång, lång tid slitit med sina barn, i strid med "kunniga tjänstemän" funnit en god och tillfredsställande verksamhet. Men nu vill nämnden för funktionshindrade försöka hitta en modell som vilar bland molnen! Måste upphandling ske till varje pris? De dagliga verksamheter som är under behandling nu har bättre sakkunskap om autism hos berörda föräldrar än vad studerande tjänstemän någon gång kommer att uppnå! Upphandling av dessa verksamheter är helt onödig och mot praktiskt förnuft!

För övrigt var frågestunden i nämnden den 27 maj precis lika bristfällig som alla andra tillfällen. Som erfaren pedagog vet jag att man måste förvissa sig om att alla hör vad man säger. Lars Anderssons (v) mummel var intetsägande som vanligt och överflödigt! Men Fridén har trots allt en ärlig vilja att gå oss till mötes!

Torsten Hober

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons